duminică 26 septembrie 6:01 PM

Abonare la google news

Cum l-a umilit pe teren Anghel Iordănescu pe Mitică Dragomir: „Magnific fotbalist! Ce putea să facă el cu mingea, Dumnezeule! M-a făcut praf” + ce fotbalist român ar fi costat acum 100.000.000 de euro


Anghel Iordănescu l-a umilit pe Mitică Dragomir într-un meci direct, cu foarte mulți ani în urmă. Acela a fost momentul în care „Oracolul din Bălcești” a înțeles că are de-a face cu un viitor mare fotbalist. Timpul a demonstrat că nu s-a înșelat deloc.


Invitat la emisiunea Prosport.ro Live, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal a depănat amintiri legate de unii dintre cei mai mari fotbaliști pe care i-a avut vreodată România: Nicolae Dobrin, Cornel Dinu, Anghel Iordănescu sau Florea Dumitrache.

Fiecare dintre cei patru jucători i-au rămas pentru totdeauna în memorie lui Mitică Dragomir, pentru modul în care știau să manevreze balonul. O manieră care a dispărut de foarte mult timp din fotbalul românesc. Cu unii dintre ei s-a și intersectat pe terenul joc, în scurta carieră de fotbalist.

Anghel Iordănescu l-a exasperat pe Mitică Dragomir, într-o partidă directă

Mitică Dragomir regretă faptul că, în acest moment, în fotbalul românesc nu mai există jucători de calitate. Acesta este de părere că, la ora actuală, dacă dinamovistul Cornel Dinu ar fi avut 22 de ani, ar fi costat 100 de milioane de euro, la cât de valoros era. De asemenea, Nicolae Dobrin, Anghel Iordănescu și Florea Dumitrache ar fi fost și ei jucători de clasă mondială.

„Lui Dobrin era imposibil să-i iei mingea. Era ceva ce nu învață antrenorii de la centrele de copii și juniori. O chestie pe care nu o face nimeni. În momentul în care primea mingea, fugea către ea trei-patru pași. Nu aștepta mingea la el, rar o aștepta. El nu avea viteză, dar avea o deplasare fenomenală. Te lăsa cu ochii în soare de fiecare dată. Dacă pleca de lângă tine și era la doi-trei pași, până îl prindeai tu dădea pasa.

Iordănescu, magnific fotbalist. Am și jucat contra lui, când am luat campionatul la tineret, Craiova – Steaua. Ce putea face cu mingea! Dumnezeule, Doamne. Am știut sigur că va ajunge mare fotbalist. A jucat pe partea mea, m-a făcut praf.

Pfoai, ce fotbalist și Dinu! Era foarte dur, dar era mare fotbalist. Dacă Dinu avea acum 22 de ani, era fotbalist de 100 de milioane de euro. Stau și fac comparație acum, nu știu dacă sunt cinci în lume ca el, la ora actuală. Avea de toate: dârzenie, lovirea mingii cu capul, lovirea cu ambele picioare, o răutate înnăscută, pe care nu o văd la fotbaliștii din ziua de azi, capacitate de efort

Dumitrache, cum lovea de scurt mingea. Ce opritoare avea. Din viteza ce mai mare, se oprea pe loc. Te rupea în două. Când tu te opreai, el pleca. Nu mai vorbesc cum plutea în aer. Și era uscat. Avea o forță în picioare. Dacă ai forță în picioare și coordonare poți să sari. Dumitrache le avea”, a declarat Mitică Dragomir, la Prosport.ro Live.

0) ? window.innerWidth : screen.width; var player_id = „28209”; if (width

Prosport.ro