Abonare la google news

Cum funcţionează purificatoarele de aer produse în România, acum la mare căutare în Occident VIDEO

Purificatorul de aer Salin, inventat şi produs de chimistul buzoian Constantin Pascu este o sursă de sănătate în orice casă. Aparatul degajă microcristale cu un efect de purificare şi salinizare a aerului. 

 

Este eficient în reţinerea aerosolilor, a prafului şi a mirosurilor neplăcute din aer. Dispozitivul este produs la o fabrică de lângă Buzău cu aproape 40 de angajaţi.

 

„Aerul pătrunde prin blocul filtrant special unde are loc un fenomen de purificare, reţinere praf, dar şi de eliminare a particulelor de sare care se menţin în aerul ambiental iar când sunt inspirate produc efectul medical asupra sistemului respirator”, spune Constantin Pascu, inventatorul purificatorului Salin.

 

Pe lângă aparatele de filtrare şi salinizare a aerului, fabrica buzoiană produce şi inhalatoare cu sare uscată. Acestea sunt recomandate mai ales persoanelor cu imunitate scăzută, în special copiilor şi bătrânilor.

Citeste si:  Autoritățile din Ungaria acuză România și Ucraina că trimit „covoare” de deşeuri de plastic pe Tisa şi Someş. „70 de sticle goale ajung în continuare în fiecare minut”

 

„Cartuşul conţine două feluri de sare, granule şi fracţiuni mărunte, iar în momentul în care pompa este introdusă în priză balbotează sarea şi ionii de sare trec prin toate filtrele din interior şi ajung la pacientul respectiv”, explică Anca Soare, specialist în cadrul fabricii buzoiene.

 

Efectele aparatelor Salin sunt resimţite încă din fabrică, foarte rare fiind virozele în rândul personalului. 

 

”Nu am avut probleme cu gripa, nici cu Covid-ul. Ne-a ocolit pandemia pentru că mediul, probabil, a avut o influenţă deosebită asupra stării de sănătate. Şi acasă avem aparate salin pentru familia noastră, le folosim în permanenţă şi am constatat că nici acasă nu s-a îmbolnăvit nimeni”, declară una dintre angajatele fabricii. 

Citeste si:  Ministerul Agriculturii: Fermierii din România au făcut agricultură ecologică pe o suprafață cu 19% mai mare decât în 2019 și pot accesa 77 milioane de euro pentru acest sector în 2021

 

 

Cei care lucrează cu filtrele de sare sunt convinşi că mediul salin în care îşi petrec mare parte din timp oferă protecţie chiar şi împotriva noului coronavirus. Aici sunt condiţii ca într-o salină. 

 

”În acest loc în care se lucrează permanent cu sarea nu am avut cazuride Covid-19. În acelaşi timp, avem date legate de saline, de la personalul din acele spaţii, şi ştim că nu au avut cazuri şi efectul este nu numai că este mai mare rezistenţa faţă de infecţie dar scade riscul de a transmite mai departe dacă cineva este într-un astfel de mediu”, spune Constantin Pascu.

Citeste si:  PROGNOZA METEO 11 FEBRUARIE. Vremea se va strica brusc în România

 

Cererea pentru dispozitivele româneşti s-a triplat, pe fondul pandemiei, iar ritmul de lucru în fabrică a crescut. 

 

Purificatoarele de aer şi inhalatoarele se găsesc pe site-ul fabricantului, la  preţuri ce variază între 100 şi 500 de lei. Firma buzoiană vinde la export în Europa, Statele Unite, Israel şi Australia aproape 80 la sută din produse.

 

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul