Abonare la google news

Cum au rărit şpăgile poliţiştii rutieri din Botoşani. Aproape jumătate din secţie a ajuns la DNA

Descinderile DNA şi DGA de miercuri au provocat o undă de şoc la Poliţia Rutieră din Botoşani. În total, după audieri, 16 poliţişti au fost acuzaţi de luare de mită şi abuz în serviciu. Dintre aceştia 11 au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar opt dintre aceştia au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Cinci dintre poliţiştii reţinuţi se pensionaseră cu puţin timp înaintea descinderilor.

 În orice caz, Secţia de Poliţie Rutieră a rămas fără aproape jumătate din efectiv, după aceste acţiuni. Pentru a nu pune pe chituci activitatea de la Rutieră, şefii de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie spun că vor face detaşări ca să acopere golurile. ”Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani a luat măsurile necesare în vederea asigurării continuităţii serviciului la structura din care făceau parte poliţiştii implicaţi, fiind dispusă delegarea, implicit mutarea de la alte structuri, de poliţişti care corespund atribuţiilor specifice fişei postului”, au precizat reprezentanţii IPJ Botoşani.  Rămâne de văzut dacă activitatea Poliţiei Rutiere va fi influenţată de pensionări şi reţineri. 

 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul