3 iunie 6:48 PM

Abonare la google news

Cum au încălcat liberalii și USR PLUS de două ori într-o singură zi noul protocol de colaborare semnat după demiterea lui Vlad Voiculescu

”Ipocrizie nerușinată”, ”șef discreționar”, ”acţionează doar în interes propriu, fără capacitatea de a comunica” – sunt doar câteva dintre apelativele cu care s-au gratulat reciproc PNL și USR PLUS joi, 3 iunie. Nemulțumirile au fost exprimate deschis în public, prin comunicate de presă, și încalcă flagrant noul protocol de colaborare al alianței de guvernare, semnat în 20 aprilie, imediat după revocarea ministrului Vlad Voiculescu.

Actul adițional la Acordul de guvernare prevede clar că, între parteneri, ”comunicarea publică se va face în spirit de susținere reciprocă și solidaritate”, iar ”agenda parlamentară și deciziile de vot în Parlament urmează prioritățile din programul de guvernare”.

Tensiunile între partide au apărut joi atât la nivel central, cât și la nivel local. În Parlament, USR PLUS a acuzat PNL și UDMR de ”ipocrizie nerușinată”, pentru că s-au abținut la votul pentru proiectul de desființare a pensiilor speciale pentru aleșii locali.

În Sectorul 1, organizaţia PNL Sector 1 a acuzat-o pe primarul sectorului Clotilde Armand că ar fi emis „abuziv şi aberant” o dispoziţie care o lasă pe Ramona Porumb, viceprimarul PNL, fără nicio atribuţie. PNL a continuat cu expresii dure la adresa partenerei de coaliție, pe care a acuzat-o că ”acţionează doar în interes propriu, fără capacitatea de a comunica şi de a lucra în echipă”.

Tensiunile dintre PNL și USR PLUS apar pe fondul campaniei interne din interiorul ambelor partide. Ele se pregătesc pentru congresele programate în toamnă, unde vor fi alese noile structuri de conducere.

În plus, în Sectorul 1 al Capitalei sunt tensiuni mari între Clotilde Armand (USR PLUS) și liberalii conduși de Sebastian Burduja. (Foto: Liderii coaliției PNL – USR PLUS (InquamPhotos / George Călin)

USR PLUS acuză partenerii de coaliție, PNL și UDMR, de ”ipocrizie nerușinată” în legătură cu pensiile speciale ale primarilor

PNL Sector 1 o acuză pe Clotilde Armand că l-a lăsat abuziv pe viceprimarul liberal fără nicio atribuţie: Acţionează doar în interes propriu, fără capacitatea de a comunica şi de a lucra în echipă


Citeste articolul pe G4Media