marți 21 septembrie 7:00 PM

Abonare la google news

Cum arată surorile japoneze de 107 ani care au obținut record mondial pentru cele mai în vârstă gemene identice

Două gemene de 107 ani din Japonia au intrat în Cartea Recordurilor pentru cele mai în vârstă surori identice din lume. Ele au fost recunoscute oficial de Guinness World Records.


Umeno Sumiyama şi Koume Kodama aveau 107 ani şi 300 de zile pe 1 septembrie, depăşind recordul anterior stabilit de celebrele surori japoneze Kin Narita şi Gin Kanie, care aveau 107 ani şi 175 de zile, au anunţat reprezentanții Guinness.

Sumiyama şi Kodama s-au născut pe 5 noiembrie 1913, pe insula Shodoshima din vestul Japoniei într-o familie cu 13 membri.


Familiile lor au declarat pentru Guinness că cele două surori glumeau adesea că vor trăi mai mult decât titularele recordului anterior. Aceste gemene, cunoscute drept „Kin-san” şi „Gin-san”, care au murit în urmă cu aproximativ 20 de ani, au fost considerate eroine naţionale în Japonia datorită vârstei lor avansate şi a umorului de care dădeau dovadă. Ele au devenit cunoscute la nivel mondial după numeroase apariţii televizate.

Noile titulare ale recordului au crescut separat după ce au terminat şcoala primară, relatează dpa, citată de Agerpres. Kodama a fost trimisă ca menajeră în Oita, pe insula Kyushu din sud-vest, unde apoi s-a căsătorit. În schimb, Sumiyama a rămas pe insula natală şi şi-a întemeiat acolo o familie.

Japonia este una dintre ţările cu o populaţie care îmbătrâneşte rapid. Circa o treime din cei 125 de milioane de locuitori ai săi are deja 65 de ani sau peste, în timp ce aproximativ 86.500 dintre locuitori au chiar 100 de ani sau mai mult.

Cancan.ro


Stirile.eu