Abonare la google news

Cum arată o zi la camera de gardă de la Institutul „Matei Balş”

Medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balş” a declarat că, în fiecare zi, la camera de gardă ajung aproximativ 250 de persoane cu infecții cu virusul SARS-COV-2, cei mai mulți cu formă critică și care trebuie internați la terapie intensivă, dar că nu sunt locuri libere pentru toți și trebuie găsite „variante”.

„E un flux mult mai mare. Avem aproximativ 250 de prezentări, de pacienți cu infecții SARS-COV-2 în fiecare zi, în 24 de ore. Dintre aceștia, cei mai mulți au forme medii sau forme severe”, a declarat Adrian Marinescu la TVR1.

Medicul a explicat că, în general, pacienții tineri care au forme ușoare sau sunt asimptomatici sunt monitorizați acasă prin intermediul medicului de familie.

„Și ajung la spital cei care au într-adevăr factori de risc, adică boli asociate, au anumite vârste, au deja forme medii, severe. Din păcate, destui de mulți ajung cu formă critică și au nevoie de terapie intensivă. Deci, din cei 250 de pacienți care vin în fiecare zi, mare parte dintre ei au nevoie de internare. Sigur că nu reușesc să găsească locuri în acea zi în Institutul Matei Balș toți”, a spus medicul.

Adrian Marinescu a spus că medicii caută soluții pentru aceștia.

„Și-atunci ajungem în punctul în care vedem că nu există nicun loc, mai ales în a doua parte a zilei, și ne gândim ce soluții am putea găsi. Și de pe o zi pe alta, încercăm să găsim o variantă”, a spus Marinescu.

În ceea ce privește vârsta celor care se prezintă la camera de gardă, medicul a spus că sunt cazuri de persoane de 40 de ani care ajung la terapie intensivă.

„Cei vulnerabili din valul al doilea sunt și acum. persoanele în vârstă, mai ales cei cu boli cronice, supraponderali. Ce e diferit este că e o tulpină care se trasmite mai ușor și e clar că tinerii interacționează mai mult și atunci mai mulți dintre ei se vor infecta. (…) Se întâmplă des să fie persoane care au 40 de ani, care, teoretic, nu se știu cu nimic, sunt sănătoși, dar doar aparent, sunt supraponderali, în realitate au ceva diabet, ceva boli cardiovasculare despre care nu știu și, din păcate, îi vedem în terapie intensivă. Nu aș spune că foarte mulți, dar e un procent”, a declarat Adrian Marinescu,

Medicul a atras atenția că nimeni nu poate „să vină cu garanția că va face o formă ușoară”.

Sursa foto: Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” / Facebook


Citeste articolul pe G4Media