Cum arată o școală verde? România va investi în clădiri prietenoase cu mediul

Felicia Ienculescu–Popovici, directoarea executivă a asociației Greenitiative, care are ca sediu o clădire prietenoasă cu mediul, la Mogoșoaia, explică la RFI cum arată o școală verde: ”O școală verde înseamnă și o școală eficientă energetic. Suntem obligați prin diverse legi deja votate în Parlamentul României să facem clădiri eficiente energetic, clădiri care folosesc eficient apa, care folosesc chiar surse regenerabile de energie (…). Putem să ne gândim la materiale de construcții care nu fac rău mediului și care chiar ajută mediul, de exemplu, materiale reciclate sau naturale, materiale locale”.

Citeste si:  Cele mai scumpe masini furate care au încercat să intre în România în 2020 - VIDEO

Ea spune că o școală verde ”poate să-și genereze propria energie și poate să aibă facturi foarte reduse (…). Mai este vorba și de calitatea aerului într-o școală verde. Am cunoștință despre un proiect, cred că al Asociației Inginerilor de Instalații, care au monitorizat calitatea aerului în școli din București și au ieșit niște rezultate îngrozitoare, pur și simplu, copiii se îmbolnăvesc acolo și nu dau randament, calitatea aerului interior este foarte proastă, e foarte mult CO2 și foarte puțin oxigen, iar toate astea ar trebui reglate”.

Citeste si:  Gigi Becali, mesaj fără precedent! „Burlene, VAR, VAR și iar VAR!” Amenință că va retrage FCSB din meciurile de Liga 1 | EXCLUSIV

Sursa: RFI

 7 total views