26 mai 2:06 PM

Abonare la google news

Cum alegi cea mai bună replică pentru jocul de airsoft

În ultima vreme un nou sport-joc își conturează tot mai mult prezența și pe piața din România. Două echipe advserse care simulează un atac una asupra celeilalte folosind replici ale unor arme adevărate, pun în aplicare tehnici și tactici militare care le aduc nu numai adrenalină, dar și o modalitate excelentă de a face mișcare și de a petrece timpul liber.

Dacă vrei să încerci și tu acest hobby, trebuie să știi nu numai câteva reguli despre airsoft, dar mai ales cum să îți alegi cea mai bună replică a unei arme reale.

În primul rând, airsoftul se joacă doar în spații amenajate, private, fără ca publicul din exterior să aibă acces. Și asta dintr-un motiv foarte simplu: deși bilele care sunt folosite pentru încărcarea replicilor sunt din plastic și nu produc vătămări corporale grave, legea interzice expunea și utilizarea acestora în spațiul public.

De asemenea, trebuie să știi că pentru a face parte din acest joc ești obligat să ai un echipament minim de protecție, mai ales ochelari sau măști, pentru a evita producerea oricărui accident. În funcție de echipa în care vei fi, poți avea nevoie și de echipament tactic, precum pantaloni, tricouri și bocanci militari sau de diverse alte accesorii care completează imaginea de ”conflict între două armate”.

Dincolo de toate acestea, evident, cel mai important lucru pentru a practica acest nou sport-joc, este să ai o replică airsoft. În funcţie de regulile echipei din care faci parte dar și de locul unde se va desfășura jocul (interior, exterior sau mixt), replicile trebuie să se încadreze în anumiţi parametri ce ţin de putere-viteză.

Replicile armelor reale sunt de mai multe tipuri și în funcție de mecanismul pe care se bazează se împart în trei grupe mari:

  1. Replicile manuale, care funcţionează pe baza unui mecanism simplu, prin care se comprimă un arc la armare şi se decomprimă la acţionarea tragaciului. Aceste pistoale airsoft funcționează prin propulsarea unei bile de plastic la o anumită putere și se armează înainte de fiecare tragere.

Tipurile de replici din această categorie sunt și ele de mai multe tipuri: pistoale, snipere sau shotgunuri și sunt preferate la jocurile de airsoft de cei care au rolul de sniper-lunetist, dar şi pentru trageri la ţintă.

  1. Replici electrice (AEG) care au un sistem de propulsie electrică, adică au la bază un motor acționat de un acumulator. Sunt utilizate pentru jocurile de airsoft datorită designului tactic, realist şi performanţelor de tragere pe semi şi foc automat. Tipuri de replici electrice: puşti de asalt tip M4, AK, G36, MP5, etc. dar şi pistoale electrice.
  2. Replicile pe bază de gaz (Green Gas şi CO2) propulsează bila prin intermediul presiunii gazului.

Sistemele pe bază de gaz se împart și ele în două categorii: green gas (un gaz special conceput pentru replicile de airsoft) sau pe bază de capsule de dioxid de carbon (CO2), de 12 g, care se inserează în încărcătorul replicilor. Acestea au presiune mai mare, imprimă o viteză mai mare replicilor. Acest tip de replici este potrivit pentru trageri la ţintă, tir sportiv, dar şi pentru jocul de airsoft, însă doar dacă se încadrează în regulamentul echipei.

Toate aceste modele de replici de airsoft, dar și echipamente tactice, diverse accesorii și bineînțeles, consumabilele (bilele) se pot comanda foarte simplu de pe site-urile specializate. Pe NRG găsești sute de modele de pistoale, snipere, shotgunuri, mitraliere electrice, lansatoare și grenade, dar și echipamente tactice, echipamente de protecție și diverse alte accesorii la cele mai bune prețuri și oferte.

Așadar, dacă airsoftul este un joc care crezi că te atrage, tot ce îți rămâne de făcut este să găsești o echipă, să înțelegi și să adopți regulile și modalitățile de joc și în funcție de toate acestea să îți achiziționezi propria replică.

Citeste articolul pe Cancan