Abonare la google news

Cum a ajuns Farul lui Hagi printre cele mai tari cluburi la Jocurile Olimpice

Gică Hagi se bucură de un real succes. Farul Constanța se numără astăzi printre cele mai tari cluburi la Jocurile Olimpice. Regele fotbalului românesc este pe podium, lucru dorit de oricare alt club de la noi.

Cum a ajuns Farul lui Gică Hagi printre cele mai tari cluburi la Jocurile Olimpice

Cel mai valoros din lotul cu care echipa națională a României a plecat la Jocurile Olimpice de la Tokyo a fost dat tot de Gică Hagi. De altfel, Farul este singura echipă care i-a lăsat pe toți jucătorii convocați de către Mirel Rădoi să meargă la Tokyo. Reamintim că selecționerul primei reprezentative a întâmpinat mari probleme în ceea ce privește alcătuirea locului pentru Olimpiadă. Mai multe formații de la noi au refuzat să îi lase pe sportivi să evolueze în satul olimpic. Asta, în ciuda faptului că li s-a explicat care sunt avantajele.

Nu mai puțin de cinci jucători a dat Farul pentru Olimpiadă. Clubul constănțean a ajuns astfel în topul formațiilor reprezentate la JO, fiind depășit doar de Olimpia (Honduras, 7) și Al Ahly (Egipt, 6). Fără Aioani, Ghiță, Boboc, Ciobanu și Ganea, România U23 ar fi arătat ridicol la Tokyo.

Regele este pe podium

În cazul în care Gică Hagi ar fi refuzat să dea drumul jucătorilor de la Farul pentru Olimpiadă, urmând exemplul multor cluburi din țară sau de peste hotare, care au blocat fotbaliștii, ar fi fost dezastru. Ar fi rezultat realmente un lot slab și complet depășit de nivelul competiției.

Aioani, Ghiță, Boboc, Ciobanu și Ganea. Toți acești jucători au fost convoați la prima reprezentativă. Cel puțin patru dintre ei vor fi titulari incontestabili la JO, formând coloana vertebrală a formației lui Rădoi. Cu excepția lui Aioani, care abia a sosit la Farul de la Chindia, ceilalți chiar sunt jucători pe care Hagi ar putea să-i vândă în această toamnă.

Andrei Ciobanu este văzut drept cel mai mare star din grupa B, alături de Marko Stamenic. Totodată, el este cel mai valoros fotbalist de la Farul, fiind urmat de Radu Boboc cu 1,35 de milioane de euro. Mijlocașul de 23 de ani este cotat de siteurile de specialitate la 1,5 milioane de euro.

Marile cluburi au preferat să își țină acasă starurile. Au scăpat printre degete la JO doar jucători secundari, neimportanți în strategia imediată pentru începutul de sezon. E și cazul francezilor Kalulu (Milan) și Pembele (PSG), brazilianului Reinier (Dortmund) sau ivorianului Amad Diallo (Man. United).

Citeste articolul pe PlaySport