joi 29 iulie 2:12 PM

Abonare la google news

CTP intervine în conflictul Eduard Novak

Cristian Tudor Popescu, reputat jurnalist, are o replică după pentru Ana Maria Popescu, medaliata la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Scrimera l-a lăsat pe ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, cu mâna întinsă în momentul în care acesta a dorit să o felicite.


Episodul s-a petrecut la sosirea delegației pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”. Șeful MTS a fost primul care i-a întâmpinat pe sportivi.

Conflictul a pornit după declarația dată de Novak: „După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu cinci milioane de lei mai mare, Ana-Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur”. Afirmația a sosit după Ana Maria Popescu (37 de ani) a cucerit argintul la JO Tokyo 2020.


CTP intervine în conflictul Eduard Novak – Ana Maria Popescu: „Mi se pare deja tupeu de mahala”

Sportiva l-a taxat imediat și după ce a expus condițiile grele de antrenament și lipsa fondurilor din scrima românească i-a transmis ministrului să „luați aurul acela pe care eu nu am fost în stare să-l iau”.

Nokav a parat și a spus că a fost interpretată greșit declarația sa despre Ana Maria Popescu.

Ce a precizat acum, pentru republica.ro, jurnalistul Cristian Tudor Popescu:

„Ana Maria Popescu are și alte talente

Performanțele cu spada ale doamnei Ana Maria Popescu sunt mari și incontestabile, dar nu pot să spun că mă umple de admirație comportamentul ei ca om. Să-i spui ministrului Sportului să se ducă să ia el medalie de aur în locul tău e o zicere pe cât de agresivă, pe atât de ieftină, ca să nu zic prostească.

Bugetul scrimei românești este cu siguranță insuficient, ca, de altfel, al multor altor discipline, dar să refuzi să dai mâna cu același ministru, venit să-i întâmpine la aeroport pe sportivii întorși de la Tokyo, mi se pare deja tupeu de mahala, pe care nu cred că dna Popescu l-a învățat din nobila artă a mușchetarilor.

Nu știu care va fi viitorul în scrimă al dnei Popescu, însă, cu astfel de talente, cred că ar putea face o carieră remarcabilă și în încăierarea politică dâmbovițeană”.

Prosport.ro


URMARESTE-NE PE FACEBOOK !