duminică 31 octombrie 4:09 PM

Abonare la google news

Criză de oxigen în spitalele din Iași. Medic: Mai avem stocuri de oxigen pentru pacienţii COVID pentru cinci ore. Vom folosi oxigen tehnic


Criză de oxigen în spitalele din Iași. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi, de care aparţine şi unitatea modulară de la Leţcani, mai are oxigen medicinal pentru câteva ore după care, în după amiaza zilei de duminică, medicii vor nevoiţi să le administreze pacienţilor oxigen medical.


„În momentul de faţă din nefericire, în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi mai avem stocuri de oxigen pentru cinci ore. Ulterior, vom fi nevoiţi să folosim oxigen tehnic, astfel încât pacienţii noştri să poată să beneficieze de acest tratament. Am semnalat aceste neajunsuri începând de azi dimineaţă, dorind să găsim o rezolvare. În continuare dorim ca pacienţii noştri să aibă parte de îngrijirile medicale corespunzătoare din toate punctele de vedere: din punct de vedere medical şi sigur, din punctul de vedere al siguranţei”, a declarat duminică, în jurul orelor prânzului, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul ATI Florin Roşu, citat de news.ro.

Citeşte şi: Încă o zi fără paturi ATI pentru pacienţii cu COVID. Bilanțul transmis de autoritățile române!

Medicul ATI Florin Roşu, manager al spitalului din Iaşi susţine însă că la Universitatea de Medicină şi Farmacie, este reticent faţă de aceastăsoluţie, afirmând că a fost instruit să folosească pentru pacienţi oxigen medicinal.

„Eu în cadrul Universităţii  de Medicină şi Farmacie am fost trainuit să folosesc la pacient oxigen medicinal. Bănuiesc, nu pot să fiu sigur, că oxigenul tehnic este folosit pentru alte scopuri, cum ar fi sudura, sau ştiu eu ce alte modalităţi. Nu am de unde să ştiu. Încă o dată spun: am fost instruit în şcoala de medicină să folosesc oxigen medicinal”, a declarat medicul.

Citeşte şi: Care este eficiența dozei a treia împotriva Covid-19. Studiile Pfizer și Moderna arată rezultatele administrării serului booster

Doctorul Florin Roşu spune că pentru el important este ca pacienţii să primească cea mai bună îngrijire.

„Până în momentul de faţă, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi a depus toate eforturile, prin toată echipa tehnică, astfel încât să nu existe atât în cadrul spitalului de pe strada Octav Botez cât şi în cadru secţiei exterioare Leţcani, din punct de vedere al medicaţiei, din punct de vedere al materialelor sanitare şi al oxigenului care face parte din tratamentul pacientului, dar dacă vom ajunge în această situaţie vom fi nevoiţi, conform unei circulare… este o circulară care ne spune că folosim oxigen tehnic”, a mai sus Florin Roşu.

O circulară emisă de autorităţi în urmă cu câteva zile permite folosirea oxigenului medical la pacienţi, pentru depăşirea crizei pe care o traversează sistemul sanitar.

 

Romaniatv.net