Abonare la google news

Cristina Neagu a tras concluziile după prima manșă a derby-ului românesc din Liga Campionilor: „Am pregătit meciul foarte bine și cred că scorul final reflectă diferența dintre noi și Vâlcea din acest moment”

Cristina Neagu a prins o zi fantastică și în manșa tur dintre CSM București și SCM Rm. Vâlcea (scor 33-24), din optimile de finală ale Ligii Campionilor, reușind să marcheze nu mai puțin de 13 goluri.

Cristina Neagu a tras concluziile după prima manșă a derby-ului românesc din Liga Campionilor

După joc, căpitanul echipei a remarcat atitudinea echipei:

„Azi cred că am jucat la superlativ, de la prima jucătoare la ultima, am pregătit meciul foarte bine și cred că scorul final reflectă diferența dintre noi și Vâlcea din acest moment”.

„Fetele au avut o atitudine senzațională, cred că am arătat că în acest mod putem să luptăm împotriva oricărei echipe. Mă bucur că am câștigat azi, pentru că este o dublă foarte importantă pentru noi, ne dorim să mergem mai departe în Liga Campionilor, ne dorim să mergem și în Final Four. Unitatea de echipă și atitudinea au făcut diferența în ultimele meciuri”, Cristina Neagu, CSM București

„Tigroaicele” au făcut diferența în repriza secundă, după o primă parte destul de echilibrată, cu nu mai puțin de 10 egalități. „Cred că au fost câteva faze de apărare la rând, în care am luat mingea și am dat câteva goluri mai rapide. La un moment dat m-am uitat pe tabelă și am văzut că avem 3 goluri avans. Parcă nu îmi dădusem seama de unde, după care încrederea în forțele noastre a crescut foarte mult. Am început să ne apărăm din ce în ce în ce mai bine. Când ele au rămas libere, Gruba a apăra niște mingi foarte importante, am înscris foarte ușor în atac și am ajuns la această diferență foarte mare de scor”, a subliniat Cristina Neagu.

Liderul echipei CSM București a mai spus la microfonul Telekom Sport că obiectivul a fost de a lua o opțiune importantă pentru calificare încă după manșa tur: „Vâlcea a fost mereu foarte încrezătoare împotriva noastră, aș spune chiar puțin arogantă în anumite confruntări. Noi am venit aici să câștigăm, am vrut să rezolvăm calificarea din primul meci. Sigur, mai este și meciul retur, trebuie să-l tratăm cu seriozitate pentru că este sport și nu se știe niciodată ce se poate întâmpla. Este clar că este o diferență destul de liniștitoare, jucăm și acasă și după aceea vom vedea ce va fi și mai departe”.

Cristina Neagu a fost cea mai bună jucătoare a meciului cu 13 goluri și 5 pase decisive:

Partida retur se va disputa peste o săptămână, în București. Câștigătoarea „dublei” va înfrunta Krim Ljubljana sau CSKA Moscovca. Slovenele au luat un avans de 5 goluri după prima manșă (scor 25-20).

Foto: Sabin Malisevschi/SPORT PICTURES

Citeste articolul pe ProSport