Cristian Popescu Piedone, prima reacție după ce Nicușor Dan a inițiat suspendarea PUZ-urilor de sector: “Lăsați Capitala să se dezvolte, nu o întoarceți cu 21 de ani în urmă!”

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, nu este de acord, sub nicio formă, cu suspendarea PUZ-urilor inițiată de edilul Capitalei, Nicușor Dan, fiind de părere că Bucureștiul trebuie să se dezvolte, în niciun caz să revină la felul în care arăta în urmă cu peste două decenii.

Decizia lui Nicușor Dan de a suspenda PUZ-urile în cinci din cele șase sectoare ale Capitalei l-a enervat teribil pe Cristian Popescu Piedone, care îi transmite primarului general că Bucureștiul că, dată fiind situția, investitorii se vor îndrepta către alte mari orașe din Uniunea Europeană.

Citeste si:  Ion Cristoiu: Tăierile anunțate de Coaliția de Centru Dreapta sunt rezultatul disperării, și nu al gândirii

Totodată, Cristian Popescu Piedone a făcut apel și la colegii din celelalte sectoare, transmițându-le că atunci când este vorba de dezvoltarea Capitalei, toți trebuie să fie uniți.

Domnule Primar General al Municipiului București, lăsați Capitala să se dezvolte! Nu o întoarceți cu 21 de ani în urmă! Într-adevăr este nevoie de o gândire unitară la nivel de București, trebuie să avem un Plan Urbanistic Zonal la nivelul Capitalei, însă nu prin astfel de proiecte puse pe ordinea de zi a Consiliului General din senin, fără consultări cu ceilalți primari de sectoare. Avem nevoie ca investitorii să aloce fonduri pentru proiectele de aici, nu să fugă în alte țări europene. Fac apel și la colegii mei, ceilalți primari ai sectoarelor. Trebuie să fim uniți când vine vorba de dezvoltarea Bucureștiului, care, să nu uităm, este o capitală europeană!”, a declarat Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, potrivit g4media.ro.

Citeste si:  FRF, prima reacție în scandalul de rasism în care e implicat Marius Șumudică în Turcia: „Poate omul ăla e bolnav! Nu e o jignire să fii țigan!”

Decizia Nicușor Dan carel-a nemulțumit pe Cristian Popescu Piedone

Nicușor Dan este de părere că documentațiile de tip P.U.Z. întocmite, separat, pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6 ale Capitalei, nu ar putea asigura o viziune unitară asupra dezvoltării urbane a Bucureștiului. Totodată, acestea nici nu ar putea ilustra corect disfuncționalitățile la nivelul întregului oraș.

Citeste si:  Eurodeputatul Cristian Bușoi: Am lansat astăzi, împreună cu ministrul portughez pentru Știință, Horizon Europe, cel mai puternic Program cercetare și inovare din lume

Astfel, din postura de inițiator, Nicușor Dan dorește să declanșeze procedura de suspendare a unor hotărâri CCMB prin care au fost aprobate P.U.Z.-urile la cinci din cele șase sectoare ale Capitalei.

Sursa: Gandul

 4 total views