Abonare la google news

Cristian Ghinea continuă scandalul cu Rareş Bogdan privind PNRR

Cristian Ghinea susţine că Marcel Boloş a prezentat un „pdf de prezentare”, nicidecum un PNRR, ci un document făcut „să dea bine la alegeri”.

„Chestia asta în care fiecare este în campanie internă în partid şi se trezeşte să dea castane la miniştrii USR PLUS trebuie să înceteze.

Presa cred că puteţi depune mărturie ce eforturi am făcut pentru a ţine coaliţia unită în jurul acestui proiect. Nu ajuta pe nimeni să avem un scandal politic pe PNRR. A trebuit să răspund eu pentru nişte decizii pe care nu le-am luat eu (…) Tendinţa era de explozie pe pereţi care nu ar fi ajutat pe nimeni”, a declarat, joi seară, Cristian Ghinea, la Digi 24, conform News.ro.

Cristian Ghinea continuă scandalul cu Rareş Bogdan privind PNRR. „Am atins punctul de fierbere. Am fost elegant cu ei”

„Domnul Boloş pretinde că PNRR pe care l-a lăsat el în decembrie – care nu era un PNRR, era un document pdf de prezentare, PNRR înseamnă câteva zeci de mii de pagini (…) Domnul Boloş pretinde că acea listă de investiţii avea 60% verde. Este ca şi cum eu m-aş înscrie la un concurs de frumuseţe şi aş declara că am 75 de kile. E credibil? Uitaţi cum arăt! Domnul Boloş, care nu a citit regulamentul, a avut nişte opinii. Nu aşa se face”, a adăugat ministrul, potrivit sursei citate.

De asemenea, Cristian Ghinea a afirmat că a făcut mult şi nu a reacţionat la atacurile lansate de PNL.

„Una dintre problemele PNRR a fost că a trebuit să luăm la mână nişte chestiuni care au fost puse acolo….ca să dea bine la alegeri. Luaţi docmentul din decembrie….(…) Problema este de stil de guvernare. Nu este ok să zici la televizor o sumă şi să crezi aşteptări de 4 ori suma aia. Este ceea ce a făcut domnul Boloş’, a mai afirmat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Citeşte şi: Rareş Bogdan îşi reafirmă sprijinul pentru Florin Cîţu, după ce Facebook i-a şters mai multe postări în care apărea alături de premier

Ghinea a dat de înţeles că n-ar fi vrut să aibă această dispută publică cu Marcel Boloş.

„Nu aş fi vrut să am această conversaţie publică cu domnul Boloş (…) Rareş Bogdan a făcut această măgărie să spună public că, dacă ar fi fost domnul Boloş, ar fi fost mai ok PNRR…asta a fost punctul când am atins punctul de fierbere. Am fost elegant cu ei”, a adăugat ministrul.

Mai mult, ministrul USR PLUS a dat de înţeles că liberalii trebuie să înceteze să-şi mai atace colegii de guvernare.

„Chestia asta în care fiecare este în campanie internă în partid şi se trezeşte să dea castane la miniştrii USR PLUS trebuie să înceteze. Înţelegem, Congres, campanie, dar hai, stop. Suntem într-o coaliţie, este oricum greu de gestionat. Dacă ne trezim aşa aiuristic să atacăm miniştrii şi colegii de guvernare, până la urmă trebuie să se şi întoarcă aceste declaraţii”, a mai precizat el.

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan a criticat, sâmbătă, în conferinţa de alegeri a PNL Bihor, faptul că PNL nu deţine portofoliul Fondurilor Europene, el arătând că cel mai bun titular pentru funcţia de ministru ar fi fost Marcel Boloş.

Citeşte şi: Rareş Bogdan dă de pământ cu Cristian Ghinea. „Dacă Marcel Boloş era ministrul Fondurilor Europene, vă asigur că eram în cele 14 state care semnau PNRR-ul şi încasam până la sfârşitul lui august banii! Aşa, îl semnăm prin septembrie”

Citeste articolul pe RomaniaTV