Abonare la google news

Cristi Chivu, prima reacție oferită din postura de antrenor la echipa U19

Cristi Chivu a oferit o primă reacție din postura de antrenor la echipa U19 a lui Inter Milano. Tehnicianul român a explicat la este motivat să înregistreze performanțe alături de elevii săi.

Cristi Chivu, prima reacție oferită din postura de antrenor la echipa U19 a lui Inter Milano

Chivu a ținut un discurs superb după promovarea la Inter Milano. Antrenorul în vârstă de 40 de ani a oferit un interviu pentru Inter TV, ocazie cu care a vorbit despre experiența pe care o trăiește la echipa de tineret al lui Inter, cum a făcut trecerea de la copii și ce îl motivează pentru a face performanță.

Emoțiile sunt la fel în prima zi. A fost nevoie să înțeleg că este ceva care îmi place și care mă face să mă simt bine. Vreau să le transmit aprecierea acestor tineri.

Am început de jos, de la U14. Apoi, am avut norocul să lucrez cu U17 și U18, iar acum continui călătoria la Primavera. Sunt motivat, sunt fericit să fiu alături de acești băieți care mă învață multe lucruri. Am fost suficient de norocos încât să am colegi care m-au ajutat și mi-au transmis lucruri. Bonacina, Annoni și Zanchetta, de exemplu. Dar fără doar și poate și lui Madonna, care a făcut o muncă excelentă în ultimii ani și căruia vrem să-i mulțumim.”, a declarat Cristi Chivu.

„Emoțiile sunt la fel! Sunt motivat și fericit”

De menționat este că tehnicianul a efectuat deja primul antrenament la Inter Primavera.

În fiecare an trebuie să aduci ceva nou. De-a lungul timpului am încercat să transmitem cultura muncii și ne-am dorit să fie mai buni. În fiecare zi poți învăța ceva nou. Să înveți să te autoevaluezi și să manageriezi anumite situații este foarte important. Băieții sunt capabili să mă uimească în fiecare zi. Încerc să le transmit ideile corecte, dar în același timp învăț mult de la ei.”, a mai spus tehnicianul de 40 de ani, conform sport.ro.

În momentul în care a fost întrebat cum i-au marcat cariera antrenorii cu care a lucrat de-a lungul timpului , Cristi Chivu a oferit următorul răspuns:

Întotdeauna am încercat să învăț câte ceva de la fiecare. Nu am fost un fenomen. Am avut probleme oriunde am jucat. Mi-am construit cariera cu cap, adaptându-mi jocul după ceea ce am fost capabil să fac. De la fiecare antrenor am învățat câte ceva. De la tatăl meu am văzut pasiunea pentru fotbal, cea care m-a diferențiat și pe mine.”, a adăugat Chivu.

Citeste articolul pe PlaySport