vineri 29 octombrie 12:00 AM

Abonare la google news

Cristi Borcea a comentat retragerea lui Gigi Becali de la FCSB. “Nașul nu mai e!”

Cristi Borcea a fost unul dintre cei mai influenți patroni din fotbalul românesc. Aflat de mulți ani departe de fotbal, Cristi Borcea a comentat retragerea lui Gigi Becali de la FCSB.


Cristi Borcea a comentat retragerea lui Gigi Becali de la FCSB

Cristi Borcea a fost unul dintre cei mai influenți oameni din fotbalul românesc. În perioada în care Borcea era finațatorul lui Dinamo, echipa alb-roșie se bătea în fiecare an pentru trofee. După ce a fost condamnat în dosarul transferurilor, Borcea a executat câțiva ani de detenție.

Revenit în prim planul mass-mediei, dar retras din lumea fotbalului, Cristi Borcea are lejeritatea de a comenta ce se întâmplă acum în Liga 1. În cadrul unui interviu pentru Digi Sport, Borcea a vorbit și despre nașul său Gigi Becali. Borcea susține că Becali s-a retras de la FCSB, ocupându-se în principal de familie și de viața spirituală.


Nașul nu mai e. Nașul acum s-a retras, l-a lăsat pe Edi și foarte bine a făcut. Se ocupă de familie și de biserică, e cel mai bine”, a declarat Cristi Borcea.

Liga 1 este mult mai slabă în viziunea lui Cristi Borcea

Cristi Borcea a vorbit despre situația actuală din Liga 1. Omul de afaceri a fost tranșant și a explicat că, dintre primele șase clasate de astăzi, niciuna nu ar fi prins prima parte a clasamentului când conducea clubul Dinamo. Borcea și-a argumentat afirmațiile dând exemplu forța financiară a unor patroni ca Gigi Becali, Adrian Porumboiu, Marian Iancu, Adrian Mititelu sau George Copos.

Niciuna nu era de primele șase. Erau CFR, noi, Steaua (n.r. FCSB), Mititelu, ce echipă avea Craiova, era Porumboiu, era Marian Iancu de la Timișoara, unde să aibă loc vreo echipă de acum?

Când eram Dinamo, Rapid, Steaua (n.r. FCSB), Craiova, Timișoara, Vaslui, aveam bugete de 15 milioane de euro, nu de 3 milioane, 5 milioane.

Dacă veneam acum în fotbal… numai licurici. Ăia erau urangutani”, a declarat Cristi Borcea.

Fotbalistul favorit al lui Cristi Borcea

Cristi Borcea își amintește cu plăcere de perioada în care conducea Dinamo. El a mărturisit că fotbalistul lui preferat era Adrian Cristea, fotbalistul cunoscut pentru viața personală tumultoasă. Fostul finanțator dinamovist scotea din buzunar 5000 de euro în fiecare meci în care „Prințul” intra pe teren, indiferent de prestația avută.

Cristi Borcea a subliniat faptul că Adrian Cristea era un fotbalist genial și ar fi putut avea o carieră de succes dacă ar fi fost mai serios. Mai mult, a spus că o atitudine asemănătoare cu cea a lui Ionel Dănciulescu l-ar fi propulsat pe „Prințul” Cristea pe culmile carierei.

Cristea… ce fotbalist! Îl puneam pe Victor să îi spună, îi dădeam 5000 de euro la fiecare meci de la mine, să îi zică Victor «bă, fii atent, 5000!».

Dacă avea disciplina lui Dănciulescu era mare rău de tot. Ce fotbalist, avea viteză, ambele picioare, tehnică, absolut tot”, a spus Cristi Borcea.

Playsport.ro


Stirile.eu