marți 19 octombrie 4:06 PM

Abonare la google news

Cristi Balaj își poate începe oficial activitatea la CFR Cluj. Fostul arbitru și-a încheiat socotelile cu Agenția Națională Anti-Doping

Cristi Balaj a fost numit în urmă cu o lună în funcția de președinte al celor de la CFR Cluj. Fostul arbitru FIFA nu și-a început însă oficial activitatea la clubul din Gruia din cauza faptului că mai avea un proiect de încheiat la Agenția Națională Anti-Doping, el fiind președintele acestui for.


Cristi Balaj și-a încheiat ultima „misiune” la ANAD

Acum însă, Balaj a anunțat că a dus la bun sfârșit acest ultim proiect și poate să se concentreze pe noua carieră de conducător de club. Senatul României a adoptat noua lege anti-doping. Lege care face ca România să se alinieze la Codul Mondial Anti-Doping, adoptat de asemenea în acest an.

Senatul a adoptat astăzi proiectul de lege al Guvernului privind prevenirea și combaterea dopajului în sport, lege absolut esențială pentru ca sportivii români să poată continua să participe la competiții internaționale majore”, se arată într-un comunicat emis de Secretariatul General al Guvernului.

România avea termen limită impus de WADA până în februarie 2022 pentru a adopta acest nou cod anti-doping. În caz contrar, sportivii români ar fi urmat să fie excluși din competițiile internaționale.


Cristi Balaj a ținut să le mulțumească celor care au făcut posibilă realizarea acestui demers. De asemenea, fostul arbitru și-a arătat încrederea legată de faptul că legea va trece la fel de ușor și de Camera Deputaților. Care este camera superioară în această situație.

Un pas extrem de important făcut astăzi în Parlamentul României. Modificările aduse Legii 227/2006 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport, pentru alinierea la standardele mondiale, au fost adoptate de Senat.

Mulțumesc Guvernului României, prin Secretariatul General al Guvernului – SGG pentru implicare și colaborarea excelentă pe care am avut-o în decursul ultimelor luni, senatorilor pentru că au înțeles importanța acestui proiect legislativ pentru țara noastră, Agenției Mondiale Antidoping (World Anti-Doping Agency) pentru sprijin. Și, nu în ultimul rând, colegilor mei de la Agenţia Naţională Anti-Doping.

Urmează Camera Deputaților și sunt încrezător că vom avea parte, de asemenea, de o foarte bună cooperare și din partea deputaților pentru ca țara noastră să îndeplinească obligațiile asumate prin Codul Mondial Anti-Doping”, a scris Cristi Balaj pe Facebook.

Oficialii CFR-ului fuseseră informați de intenția fostului arbitru de a finaliza munca începută la ANAD

Balaj anunțase încă din momentul în care s-a înțeles cu cei de la CFR Cluj că va prelua mandatul în Gruia după ce va reuși să ducă la bun sfârșit acest proiect extrem de important pentru el.

Confirm înțelegerea cu CFR Cluj. Aceasta urmează să fie parafată în perioada următoare. În urma discuțiilor cu acționarii, am rămas plăcut impresionat de proiectele serioase pe care mi le-au prezentat. În mod special de cel al înființării unei academii de juniori care va aduce un plus valoare nu doar pentru viitorul clubului, cât și pentru echipa națională.

Discuțiile abordate au vizat atribuțiile funcției de președinte. Iar singurul subiect legat de arbitraj a fost nevoia implementării sistemului VAR în România pentru a elimina greșelile majore.
Atenția mea se îndreaptă acum și către decizia WADA de a declara Agenția Națională Anti-Doping ca fiind neconformă până la adoptarea noii legi anti-doping.

Am decis ca preluarea funcției de președinte al CFR Cluj să fie făcută imediat după ce proiectul de lege în derulare intră pe făgaș normal în Parlament și este asigurată procedura de urgență propusă în urma ședinței de Guvern”, a transmis Balaj pe 14 septembrie tot pe pagina sa de Facebook.

Cristi Balaj a anunțat, conform GSP, că nu va părăsi încă funcția de președinte la ANAD. El va face acest lucru doar în momentul în care i se va găsi un înlocuitor.

 

Playsport.ro


URMARESTE-NE PE FACEBOOK !