Abonare la google news

Criminalii care au îngrozit România înaintea lui Gheorghe Dincă și Moroșan: Pictorul care a cărat cadavrul unei studente în tramvai și asasinul care a jucat fotbal cu capul unei victime (PARTEA I)

Până la cazul Caracal și Gheorghe Dincă, tragedia care a îngrozit întreaga țară, în ultimii 30 de ani în România au existat zeci de crime care au oripilat întreaga comunitate prin sadismul atroce de care au dat dovadă.  Unele dintre ele cu autor necunoscut și astăzi.

GÂNDUL .RO trece în revistă, în prima parte a acestui material, poveștile a trei criminali care au îngrozit România, până la cunoscutele cazuri ale zilelor noastre: Gheorghe Dincă și Gheorghe Moroșan.

Cazul Rădulescu, zis și Pictorul

În anul 1998, Alexandru Rădulescu avea 38 de ani, atunci când a cunoscut o tânără studentă prin „Anunțul telefonic” și a invitat-o într-un atelier de pictură din București. Motivul: vrea să o angajeze. Tânăra Elena Nedelea, în vârstă de 23 de ani, era studentă la Litere și locuia cu prietena sa Laura într-un apartament. Pentru a-și câștiga traiul de zi cu zi, cele două studente dădeau meditații elevilor.

La sfârșitul lunii septembrie, tânăra anunța în ziar că oferă meditații pentru elevi la engleză și franceză. În discuțiile cu colega sa de apartament, Elena i-a mărturisit că primise un telefon de la un bărbat care lucra la o firmă artistică și care voia să o angajeze.

Alexandru lucra la acel moment în atelierul lui Nicolae Stoian, un cunoscut pictor la vremea aceea. Plecat în străinătate cu familia, Nicolae Stoian a lăsat atelierul din Calea Griviței în grija lui Rădulescu.

Spovedania asasinului: ”M-a făcut impotent”

„Am invitat-o în încăperea din spatele atelierului unde am discutat despre viața intelectualilor din România. Pe timpul discuțiilor am băut un litru de vin, iar Elena numai a gustat dintr-un pahar.Am încercat să întrețin cu ea un raport sexual, dar nu am reușit. M-a deranjat expresia ei, m-a făcut impotent, motiv pentru care am plesnit-o”, mărturisea Rădulescu în fața anchetatorilor de la acea vreme.  (Traian Tandin, Cei mai odioși 100 criminali români).

După ce a lovit-o, fata s-a dezechilibrat și a căzut în subsol. Văzând-o plină de sânge, Rădulescu era convins că tânăra a murit:

Am învelit-o într-o mochetă și ca să fiu sigur că este moartă i-am aplicat mai multe lovituri în cap cu un ciocan. După asta i-am tranșat corpul cu două cuțite, iar fragmentele le-am pus în doi saci pe care i-am transportat. M-am hotărât să înscenez moartea Elenei, astfel încât să se creadă că este vorba despre un psihopat, gen Rîmaru”, declara criminalul atunci.

A transportat cadavrul cu tramvaiul

După ce a ucis-o, Rădulescu a transportat corpul tinerei cu tramvaiul prin București. Picioarele le-a transportat într-un sac până la Piaţa Victoriei. Sacul a fost găsit ulterior de criminaliști, pe 22 octombrie. După alte patru zile, într-un alt sac, criminalul arunca lângă gardul întreprinderii Miraj capul şi trunchiul fetei.

Citeste si:  Ministrul Sănătăţii, despre vaccinarea rudelor militarilor în centre speciale

Ulterior, Alexandru Rădulescu zis Pictorul a fost condamnat la închisoare pe viață. Acesta și-a ispășit pedeapsa în Penitenciarul din Giurgiu, până în anul 2019, când a fost ucis chiar în ziua de Crăciun.

Alexandru Rădulescu

Sursă foto: Alexandru Rădulescu/Evenimentul Zilei/ediție print/21 noiembrie 1998

Marius Csampar sau ”Pisica Neagră” din pușcării

Marius Csampar este singurul român care a fost condamnat la 99 de ani de închisoare. A ucis șase oameni, cu sânge rece, și a fost eliberat după 22 de ani de detenție pentru bună purtare. În pușcării i se spunea ”Pisica Neagră” și este cunoscut drept ” vânătorul de oameni”. În prezent face vlogg-uri și le dă internauților ”sfaturi de viață”.

Sursă foto: Evenimentul Zilei/ediție print/noiembrie 1998

A jucat fotbal cu capul primei victime

Csampar avea doar 22 de ani atunci când a fost condamnat. Prima crimă a comis-o la frageda vârsta de 16 ani, iar în patru ani, între 1994 și 1997, avea să devină criminal în serie omorând șase oameni.

Csampar a trăit o bună bucată de vreme într-un canal din parcul IOR. La un moment dat, într-o răfuială cu un alt om al străzii, tovarăș în furturile de mașini, Csampar l-a ucis în timp ce dormea. Ce a urmat apoi avea să șocheze întreaga țară. I-a tăiat capul, l-a incendiat și apoi a jucat fotbal cu el. „După ce i-am tăiat capul, am venit cu el încoace şi l-am aruncat în apă. Te simţi puternic când faci aşa ceva!”,mărturisea Marius Csampar în faţa anchetatorilor.

O lună mai târziu, alături de un alt ”tovarăș”, Csampar a ucis o bătrână de 85 de ani, peste care a intrat în casă.

Era anul 1997, când însuși asasinul în persoană anunţa polițiștii că a găsit un cadavru în ruinele cinematografului „Feroviar”. Dar realitatea avea să ia o altă turnură.

Citeste si:  Două ore de la Cluj la Oradea cu trenul după modernizarea liniei de cale ferată

Din martor, Csampar a devenit acuzat. În timpul anchetei, criminalul a vorbit şi de celelalte victime, conducându-i pe anchetatori spre locul unde se afla un alt cadavru.

Într-unul dintre filmulețele postate pe YouTube, Marius Csampar s-a plâns internauților că nu își găsește loc de muncă, declarându-se dispus să meargă ”la orice muncă”, inclusiv la ”măturat pe stradă”.

Iar GÂNDUL.RO a realizat în 2020 imagini în exclusivitate cu Marius Csampar, care, după eliberare, s-a angajat la ”Spații verzi” (FOTO + INFO AICI!)

În momentul în care am ieșit din pușcărie, familia și prietenii mi-au sărit în ajutor. Încearcă în special să-mi găsesc muncă. Am avut 24 de ani răbdare, am eu răbdare o săptămână. Nici nu îmi amintesc dacă atunci când am intrat la pușcărie îmi plăcea munca. Mă duc la orice muncă și la măturat pe stradă. Asta voi face. Mi-ar plăcea să lucrez orice ca să pot să-mi clădesc un viitor”, a spus Marius Csampar.

Jian Benianim, criminalul de la Deva care a ucis în 12 ore 5 oameni

Jian Benianim rămâne unul dintre cei mai teribili criminali pe care i-a avut România. Cu o bogată ”carieră” în infracțiuni, Benianim a trecut ușor pragul de la furturi și șantaje la omor. Pentru fiecare crimă avea un alt costum: uniforme, documente, inclusiv legitimații de ofițer SRI.

Era vara lui 1971 când Benianim se afla în bufetul Expres din Hațeg și „a pus ochii” pe o ospătăriță numită Otilia. Femeia nu i-a răspuns avansurilor, iar când a aflat că aceasta trebuie să meargă la o nuntă în comuna Izvorul Mic a mers cu o legitimație de la A.J.V.P.S direct la pădurar și i-a spus că trebuie să organizeze urgent o vânătoare.

De la vânătoare, Jian a dispărut cu tot cu armă. Următoarea oprire a fost la  Căminul Cultural, acolo unde avea loc nunta la care urma să fie și Otilia. Dimineața, când petrecerea s-a spart, bărbatul a urmărit-o pe femeie și a împușcat-o. Nu  reușit să o omoare și a rănit-o la piciorul drept, amintea Traian Tandin în cartea sa Cei mai odioși 100 criminali români.

Eliberat din închisoare ucide patru oameni

A fost închis pentru tentativă de omor, dar dupa patru ani  a fost eliberat. Proaspăt ieșit de sub gratii, Beaniamin nu a renunțat și a acționat din nou.

Citeste si:  Sorin Cîmpeanu ameninţă cu demisia: Voi pleca dacă bugetul Educației nu va crește

Pe 6 martie 1995 a împușcat trei oameni, rude cu soția sa, dintre care doi frați ai acesteia. Florin, cel de-al treilea frate al femeii a reușit să scape. A doua zi când a aflat că l-a ratat pe bărbat, Beniamin devine orb de furie din cauza ”eșecului său”, mai ales că se considera a fi un bun trăgător.

Următoarea victimă a fost pensionarul Gheorghe Pop, cel de la care, cu o zi în urmă, împrumutase arma de vânătoare. Bătrânul a refuzat să-i dea pușca a doua ora, lucru care s-a dovedit a fi fatal. Atunci Beniamin l-a împușcat în cap, fără să stea pe gânduri. După ce l-a ucis pe bărbat a mers la societatea unde lucra fosta soție pentru a-l căuta pe șeful femeii, pe care îl considera vinovat pentru destrămarea familiei sa: „A fost și vina ei, pentru că îi plăcea să fie indifelă față de mine. Avea relații de prietenie cu fostul ei șef”, declara acesta la vremea aceea  în penitenciar.

Sursă foto: Ziarul Mesagerul Hunedorean

S-a răzbunat pe femeia de serviciu cu un glonț: „Bună ziua, am venit să mă predau”

Traian Tandin, colonel la vremea aceea, povestește în cartea sa Cei mai odioși 100 criminali că următoarea victimă pe lista lui Jian a fost Emilia Deac, femeia de serviciu de la societatea de unde lucra soția sa. Când l-a văzut cu arma în mână femeia s-a speriat și a țipat. În acel moment, glonțul de mic calibru i-a zburat capul de pe umeri.

După odioasele crime, bărbatul a mers la sediul Poliţiei Judeţene: „Bună ziua! Am venit să mă predau, am împuşcat cinci oameni!”. Portarul nu l-a crezut şi l-a gonit. Văzând că îl ignoră, criminalul s-a dus la etajul I unde erau permisele și a așteptat până a fost arestat.

În anul 1998, bărbatul a fost condamnat definitiv la închisoare pe viaţă, dar pedeapsa a fost preschimbată în 25 de ani de închisoare. În 2017, bărbatul care a comis cinci crime într-o singură zi a fost eliberat.

Citiți mâine partea a doua a materialului despre criminalii în serie care au îngrozit România.

Citeste articolul pe Gandul

 26 total views