Abonare la google news

Covid-19 i-a băgat în izolare pe prefectul și pe primarul Bacăului

Noul prefect al județului Bacău, Leonard-Ioan Bulai, a depus jurământul… din propria sufragerie. Acesta se află în carantină, după ce a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Bulai a fost șeful de cabinet al primarului Lucian Daniel Stanciu – Viziteu, care, la rândul său, și el se află în carantină.

Noul prefect a fost investit, alături de cei doi subprefecți

Noul prefect al județului Bacău și cei doi subprefecți au fost învestiți în funcție, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în sistem videoconferință.

Prin Hotărârile de Guvern nr. 174, 213, respectiv 214, publicate în Monitorul Oficial nr. 214, respectiv 216 din 3 martie 2021, prim-ministrul României, Florin Cîțu, a numit o nouă conducere a Instituției Prefectului din Bacău.

Astfel, prefect a fost numit Leonard-Ioan Bulai și subprefecți sunt numiți Narcis Jitaru și Tudorița Lungu, potrivit prevederilor art. 250, art. 251 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare, ale art. II din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 4/2021 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2019 și, respectiv, ale art. 108 din Constituția României.

Citeste si:  Drama gemenilor Pohace: Unul a murit în misiune, altul cu o tumoră la cap

Prefect – USR, subprefecți – PNL

Noul prefect al județului Bacău a fost fost validat de USR. Leonard Bulai este avocat, membru al Baroului Bacău din ianuarie 2009, cu specializare în Drept civil, contencios administrativ și fiscal, contracte civile și comerciale, Dreptul muncii și insolvență. Este asociat la Societatea Civilă de Avocați „Achim & Bulai”. Cei doi subprefecți au fost validați de PNL.

Noutatea o reprezintă faptul că prefectul și subprefectul județului sunt, în prezent, funcții de demnitate publică.

Citeste si:  Cum face o casă de îngrijiri din Madrid recuperarea mai ușoară pentru pacienții care au Covid-19. Mărturiile bătrânilor

Un județ a trecut de rata de incidență de 5 la mia de locuitori. Cinci județe se află în scenariul roșu

Judeţul Timiş urcă la o incidenţă de 5,35 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori. Rata de infectare a crescut faţă de miercuri, cum de altfel a crescut şi în toate cele zece judeţe din zona galbenă.

Cinci judeţe au rată de infectare peste 3 la mia de locuitori. In București incidența cumulată a cazurilor la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, este de 2,79.

România a înregistrat 4.271 de noi cazuri cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. Peste 1.000 de persoane sunt internate la ATI

În ultimele 24 de ore, România a înregistrat 4.271 de noi cazuri cu SARS-CoV-2 din 26.410 teste RT-PCR (16.885 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.525 la cerere) și 9.539 de teste rapide antigenice. Au fost raportate 98 de decese. 1.070 de persoane sunt internate la ATI.

Citeste si:  Incidența cumulată a cazurilor pe 14 zile din județul Iași

Potrivit datelor publicate joi de GCS, până astăzi, 4 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 816.589 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 749.673 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.271 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Citeste articolul pe Gandul