Abonare la google news

Costurile cu tratamentul de recuperare medicală în străinătate pentru pacienții cu arsuri grave vor fi asigurate de Ministerul Sănătății

Costurile cu tratamentul de recuperare medicală în străinătate pentru pacienții cu arsuri grave vor fi asigurate de Ministerul Sănătății, potrivit unui ordin semnat de ministrul Ioana Mihăilă.

De asemenea, pentru pacienții care au nevoie de însoțitor, vor fi asigurate costurile de transport și cazare.

Comunicatul Ministerului Sănătății:

Ministerul Sănătății acoperă costurile pentru tratamentul de recuperare medicală în străinătate pentru pacienții cu arsuri grave, iar pentru pacienții adulți dependenți de însoțitori costurile de transport și cazare vor fi asigurate tot din bugetul Ministerului Sănătății, potrivit ordinului de modificare și completare a Ordinului ministrului Sănătății nr. 50/2004 privind metodologia de trimitere a unor categorii de bolnavi pentru tratament în străinătate, semnat astăzi, 29 aprilie a.c., de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Citeste si:  Semn divin primit de fiica lui Andrei Gheorghe. Ce a apărut când a aruncat cenușa mamei în mare

Conform noilor prevederi, Ministerul Sănătății asigură costurile pentru tratamentul de recuperare medico-chirurgicală specific pacienților cu arsuri grave, precum și pentru dispozitivele medicale necesare procesului de recuperare medicală, profilaxiei și tratamentul sechelelor cicatriceale postcombustionale, până la încheierea perioadei de recuperare și evoluție a procesului cicatriceal, conform aprecierii medicului specialist și a comisiei teritoriale de specialitate. Totodată, ministerul asigură și costurile controalelor medicale periodice pentru pacienții care au beneficiat de finanțarea tratamentelor din bugetul Ministerului Sănătății.

De asemenea, potrivit noilor prevederi, în cazuri excepţionale impuse de natura şi gravitatea bolii, pentru pacienții adulți cu afecțiuni foarte grave, care sunt dependenți de prezența unui însoțitor, comisiile de specialitate teritoriale pot recomanda ca aceștia să se deplaseze în străinătate cu însoţitor, iar suma necesară pentru cazare și transport pentru persoana însoțitoare va fi asigurată din bugetul Ministerului Sănătății, aprobat anual și trimestrial cu această destinație. Pentru pacienții cu vârstă cuprinsă între 0 și 18 ani, prezența unui însoțitor este obligatorie. Anterior, aceste costuri erau suportate de însoțitor, cu excepţia cazurilor în care bolnavul avea vârsta cuprinsă între 0 şi 18 ani.

Citeste si:  Bărbatul care a trântit un copil de 13 ani de pământ, într-un parc din Hunedoara, arestat preventiv pentru 30 de zile

„Pacienții cu arsuri severe, care au fost transferați în stare critică în străinătate, necesită ulterior tratamente de recuperare medicală, precum și dispozitive medicale absolut necesare procesului de recuperare. Prin aceste modificări, am introdus această categorie de pacienți în ordin și putem astfel să le asigurăm costurile pentru aceste tratamente și pentru echipamentele necesare, precum îmbrăcăminte compresivă, măști de silicon, folii și geluri de silicon, care până acum nu puteau fi decontate de Ministerul Sănătății”, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Citeste si:  Rabla Clasic și Rabla Plus 2021. Ministerul Mediului a făcut anunțul oficial!

Ordinul ministrului Sănătății urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Foto: InquamPhotos / Cornel Putan


Citeste articolul pe G4Media