vineri 3 decembrie 12:46 AM

Abonare la google news

Costel Gâlcă, aproape de Al Hazm. Contractul colosal pe care au bătut părțile palma. EXCLUSIV


Costel Gâlcă este foarte aproape de revenirea în antrenorat. Liber de contract din luna iunie a acestui an, când s-a despărțit de danezii de la Vejle, fostul mijlocaș al „Generației de Aur” este favorit să preia banca tehnică a saudiților de la Al Hazm.


Costel Gâlcă, principalul favorit să preia banca tehnică a saudiților de la Al Hazm

Potrivit surselor PlaySport.ro, antrenorul în vârstă de 49 de ani a fost deja contactat de oficialii clubului aflat în acest moment pe locul 15, penultimul, în campionatul Arabiei Saudite. Mai mult, Gâlcă și-a dat acordul de principiu, așa că mutarea are șanse foarte mari să se realizeze în scurt timp.

Costel Gâlcă va avea un salariu fabulos la Al Hazm, de 90.000 de euro pe lună. Conducerea clubului saudit a avut de ales pentru postul de antrenor între Gâlcă și Edi Iordănescu.

Fostul antrenor al FCSB-ului are însă pretenții financiare mai ridicate în acest moment în urma rezultatelor bune pe care le-a obținut în ultima perioadă. Cu el pe bancă, CFR Cluj a câștigat al patrulea titlu consecutiv în Liga 1.

Edi Iordănescu, omul-record pentru FCSB

De asemenea, la FCSB a avut un bilanț foarte bun în acest sezon. În 10 meciuri de Liga 1 el a obținut 7 victorii, două egaluri și a pierdut un singur meci. A ales să își dea însă demisia după ce Gigi Becali a avut mai multe ieșiri publice în care a criticat destul de dur jocul echipei.

Astfel, cei de la Al Hazm au mers până la urmă pe varianta Costel Gâlcă, cel care a mai avut două experiențe ca antrenor în această zonă a Globului. Fostul fotbalist al Stelei a mai antrenat Al-Taawoun și Al-Fayha, ambele de asemenea din Arabia Saudită.

De-a lungul carierei de antrenor, Costel Gâlcă a mai pregătit echipa secundă a celor de la Almeria, naționala U17 a României, FCSB, unde a avut și cele mai bune rezultate, Espanyol și Vejle. Recent, el s-a aflat pe lista FRF pentru postul de selecționer al României.

De ce nu a dorit Gâlcă să preia echipa națională a României

Gâlcă a dezvăluit însă în exclusivitate pentru PlaySport.ro că nu poate colabora cu actuala conducere a Federației. De altfel, la ultimele alegeri, el l-a susținut pe fostul său coleg de la echipa națională, Ionuț Lupescu.

Mi-aș dori să antrenez echipa națională a României, ca orice antrenor, dar nu în acest moment. Dar nu am vorbit, nu e vorba… Nu sunt deschis nici la discuții. Știți și voi că am fost cu Ionuț (Lupescu, n.r.). Cred că aș putea prelua echipa naționala atunci când va veni un om din fotbal.

Dezamăgit am fost și când nu a ieșit Gică Popescu, și când a fost cazul lui Ionuț Lupescu. Mă așteptam să fie cineva din fotbal.

Eu cred că tot Burleanu va fi președinte al FRF, nu cred că va avea pe nimeni care să îl bată, cel puțin în momentul asta. Mi-aș dori să vin la națională, dar în alt timp, acum nu.

Nu am avut nimic cu Burleanu, nu am nicio supărare. Supărarea a fost că nu a ieșit cine trebuie. Cel puțin eu îmi doresc să fie un om din fotbal”, a spus Gâlcă în luna octombrie la PlaySport Live.

Playsport.ro