miercuri 10 noiembrie 11:19 PM

Abonare la google news

Cosmin Olăroiu a fost anunțat la noua echipă! Ce contract a semnat fostul antrenor al FCSB


Cosmin Olăroiu a semnat cu Sharjah FC. Fostul antrenor al FCSB a fost anunțat pe site-ul oficial al clubului din Emiratele Arabe Unite.


Cosmin Olăroiu și-a găsit echipă, după ce s-a despărțit de chinezii de la Jiangsu. Arabii anunță că fostul antrenor al FCSB a semnat un contract pe două sezoane. Oli a fost una dintre variantele vehiculate în legătură cu o posibilă preluare a naționalei României, după anunțata plecare a lui Mirel Rădoi.

Cosmin Olăroiu a fost anunțat la noua echipă! Ce contract a semnat fostul antrenor al FCSB

„Oficial. Sharjah Football Company anunță semnarea contractului cu antrenorul român Cosmin Olăroiu.

Acesta va prelua conducerea tehnică a primei echipe, cu un contract care se prelungește pe două sezoane, cu condiția ca acesta să-și înceapă misiunea de la începutul săptămânii viitoare”, se anunță pe conturile sociale ale clubului din Emiratele Arabe Unite.

După 9 etape, Al Sharjah este pe locul 8 în prima ligă din Emirate. Noua echipă a lui Cosmin Olăroiu are 6 titluri în palmares.

Cosmin Olăroiu, avere uriașă strânsă în Orient

După ce a plecat din fotbalul românesc în 2007, Cosmin Olăroiu a reușit să-și crească cota extrem de mult. Fostul semifinalist al Cupei UEFA a devenit unul dintre cei mai scumpi antrenori români.

Prima echipă antrenată de Olăroiu în Arabia Saudită, a fost Al-Hilal, unde a stat timp de doi ani. Pentru perioada petrecută la Al-Hilal tehnicianul român a primit 3 milioane de euro.

A urmat transferul în Qatar, la Al-Sadd. Între qatarioți, Olăroiu a stat doar un an. Tehnicianul a avut un salariu de 2 milioane de euro.

În 2011, Cosmin Olăroiu a plecat în campionatul din Emirate. Aici tehnicianul român a stat timp de 6 ani. Olăroiu le-a antrenat pe Al-Ain (3 milioane de euro pe an salariu) și pe Shabab Al-Ahli.

La Shabab, tehnicianul român a stat patru ani, începând cu un salariu de 4 milioane de euro anual şi terminând cu 6 milioane. La formația chineză Jiangsu Suning, Olăroiu a încasat un salariu de 7 milioane de euro anual plus bonusuri de performanță.

Eu m-am îmbogățit în străinătate. Recunosc lucrul ăsta! Dar am căpătat o experiență fantastică în acești ani, am avut posibilitatea să interacționez cu diferite culturi, cu diferiți oameni.

Asta m-a ajutat să mă dezvolt ca om, să cresc, să înțeleg anumite lucruri pe care nu aveam posibilitatea să le pătrund dacă aș fi stat aici. Și asta cred că e cea mai mare bogăție.

Eu am avut șansa să merg prima dată la o echipă de top, chiar dacă nu era la cel mai bun moment. Era o echipă de tradiție. Nu vorbim aici doar de antrenori. Vorbim de doctori, de ingineri, despre tot ce înseamnă român. Din nefericire, te realizezi mai bine afară decât aici.

Ăsta e un aspect. Al doilea e că acolo există și apreciere pentru ceea ce faci. Din păcate, aici nu mai există așa ceva… Noi ne dorim ca lucrurile să fie așa cum sunt la televizor sau pe internet. Însă realitatea nu e ceea ce vrem să fie, e alta.
Cosmin Olăroiu la începutul lui 2021

Playsport.ro