Abonare la google news

Coronavirus: Portugalia începe o ieşire prudentă din izolare

Portugalia a redeschis luni grădiniţele şi şcolile primare, saloanele de coafură şi librăriile, începând astfel un plan de ieşire treptată din izolare până la începutul lunii mai, pentru a evita o relansare a epidemiei de coronavirus care a lovit puternic ţara la începutul anului, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Intrăm astăzi în prima fază a relaxării, care trebuie să fie foarte prudentă şi treptată”, a precizat premierul Antonio Costa pe contul său de Twitter.

Citeste si:  Noi măsuri privind asistenţa medicală în pandemia de coronavirus

„Nu putem să ne asumăm riscuri şi să ruinăm totul”, a subliniat el.

Confruntat cu o explozie de cazuri de COVID-19 după sărbătorile de sfârşit de an, ceea ce a dus la o suprapopulare a spitalelor, guvernul a impus un al doilea lockdown general la mijlocul lui ianuarie, urmat o săptămână mai târziu de închiderea şcolilor.

Conform planului de ieşire din izolare prezentat joia trecută, interdicţia de ieşire din casă va fi ridicată după weekend-ul de Paşte, în trei săptămâni. Atunci vor putea fi redeschise colegiile şi terasele, precum şi monumentele şi muzeele.

Citeste si:  Pandemie coronavirus: Cehia, record de contagieri. Număr record de spitalizări în Bulgaria şi Ungaria

Liceele, universităţile şi sălile de spectacol vor mai trebui să aştepte până la 19 aprilie, în timp ce restaurantele şi sălile de sport nu se vor deschide decât la începutul lui mai.

După ce la sfârşitul lui ianuarie s-a apropiat de 13.000 de noi cazuri pe zi, ca medie pe şapte zile, Portugalia număra duminică mai puţin de 600 de îmbolnăviri pe zi pentru prima dată de la mijlocul lui septembrie.

Citeste si:  COVID-19. Numărul cazurilor trece de 100 de milioane la nivel global / 1,3% din populația lumii, infectată cu noul coronavirus / 2,1 milioane de oameni au murit

Iar numărul de bolnavi spitalizaţi a scăzut în weekend sub pragul de 1.000 de pacienţi pentru prima dată de la mijlocul lui octombrie.

sursa foto: Pexels


Citeste articolul pe G4Media

 11 total views