26 septembrie 5:48 PM

Abonare la google news

Copil, în comă la spital după ce a băut soluţie pentru deparazitarea oilor, crezând că este suc

Din primele informaţii micuţul de 5 ani a mers la o stână din apropierea casei părinţilor, unde a găsit o sticlă de suc. Copilul a băut din ea, crezând că este suc. În sticlă era, de fapt, tomoxan, o soluţie folosită pentru deparazitarea oilor. I s-a făcut imediat rău, a căzut şi a intrat în comă, fiind găsit de părinţi inconştient.

Părinţii au sunat imediat la 112, iar medicii au reuşit să stabilizeze copilul, care a fost transportat apoi la spitalul din Bârlad, unde i s-au făcut spălături stomacale şi i s-a administrat tratamentul specific pentru astfel de cazuri.

Băiatul a început să-şi revină, dar starea lui a rămas în continuare gravă. Din acest motiv, medicii au luat decizia transferului la Iaşi, la Spitalul de Pediatrie “Sf. Maria”.

“Ambulanţa Bârlad a intervenit în după amiaza de 25 septembrie, la Unteşti, pentru un băiat de 5 ani intoxicat accidental cu o soluţie pentru deparazitarea oilor. Acesta se pare că a confundat sticla cu soluţie toxică cu una cu suc. Copilul a fost găsit inconştient, instabil hemodinamic şi respirator. A fost stabilizat de cadrele medicale de pe o ambulanţă B2 şi transportat la Spitalul Bârlad. Ulterior, acesta a fost transferat de o ambulanţă cu medic la Spitalul «Sf.Maria» din Iaşi pentru tratament de specialitate”, a declarat medicul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, pentru Vremea Nouă.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Tatăl celor trei copii otrăviţi în Braşov: „Vreau să mor!” Ce spun specialiştii despre toxina ce a provocat tragedia

Copii intoxicaţi cu clor în piscina unui complex de lux din Mamaia Nord

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul