17 martie 8:12 PM

Abonare la google news

Copil de patru ani, cu autism, dat jos din avion cu forța

Un copil de patru ani, care suferă de autism, a fost dat jos dintr-un avion din SUA pe motiv că nu purta masca de protecție. Compania aeriană a refuzat să țină cont de dizabilitatea copilului, a dezvăluit mama lui.

Compania aeriană a explicat că toți pasagerii, indiferent de vârstă, sunt obligați să poarte masca de protecție în avion. Singura excepție o fac copii mai mici de doi ani, potrivit BBC.

Recomandările în vigoare din SUA spun că pasagerii care au probleme medicale și care pot dovedi acest lucru sunt scutiți de portul măștii.

Callie Kimball, mama copilului, spune că micuțului îi place să zboare cu avionul și că a fost foarte afectat de faptul că nu i-a fost permis accesul la această cursă aeriană.

Femeia a mai spus pentru presa americană că avea un document medical care confirma boala celui mic, dar că acest lucru nu a contat pentru reprezentanții companiei.

„Este scutit de la portul măștii, pentru că atunci când o poartă își ține respirația. Acest lucru îl sperie și se poate răni”, a spus Kimball. Ea a adăugat că fiul ei suferă de autism și nu poate vorbi.

„Stătea pe scaunul lui, era tăcut și privea pe fereastră și a venit o doamnă care a țipat să se dea jos. N-am mai întâlnit niciodată un astfel de tip de discriminare din partea nimănui”, a mai spus mama copilului.

Reprezentanții companiei Spirit Airlines din Las Vegas au transmis că „autismul nu e o dizabilitate” și că sunt doar variante: să poarte masca de protecție sau să coboare din avion.

Familia a ajuns până la urmă acasă cu o cursă American Airlines, ai cărei reprezentanți l-au lăsat pe Carter în avion fără mască.

„Politica noastră nu include scutiri medicale de la portul măștii, indiferent de diagnostic. Angajații noștri au explicat acest lucru unei familii astăzi, dar nu au pus la îndoială statutul medical al nimănui”, au transmis reprezentanții companiei ulterior.

 

Citeste articolul pe RomaniaTV