Abonare la google news

Copil de 13 ani, apel disperat la 112, pentru a fi scăpat de sub tirania tatălui. A implorat oamenii legii să-l scape de bătăi. Cum au reacționat polițiștii

Un băiat de doar 13 ani a sunat disperat la numărul de urgențe 112 deoarece era bătut de către tatăl său. Mama copilului este plecată la muncă peste hotare. Tatăl obișnuiește să-și bată fiul și să-l fugărească de acasă.

Copil de 13 ani, bătut de tată

La sfârșitul săptămânii trecute, coșmarul trăit de băiețelul de 13 ani a ajuns în atenția autorităților. Sătul de bătăile primite de la propriul tată, copilul a pus mâna și a cerut ajutorul autorităților. Totul s-a întâmplat săptămâna trecută, pe 27 februarie. De asemenea, copilul a mărturisit că nu este prima dată când este tratat în acest fel de către părinte. La fel ca și în alte dăți, individul i-a aplicat o „corecție” copilului fără vreun motiv întemeiat. Pur și simplu a început să-și bată copilul cu picioarele și cu pumnii, apoi l-a alungat de acasă.

Citeste si:  EXCLUSIV. Cum a motivat Curtea de Apel București condamnarea la închisoare cu executare a Elenei Udrea și a Ioanei Băsescu în dosarul ”Campania lui Traian Băsescu din 2009” (MOTIVARE)

Năucit de bătaia primită, băiatul abia a reușit să ajungă la singurul său refugiu, casa bunicilor. Susținut de aceștia, copilul a sunat la 112, reclamând că a fost agresat de propriul tată. În scurt timp, autoritățile s-au prezentat. Pe numele tatălui, s-a emis un ordin de protecție provizoriu pentru 24 de ore.

„Copilul a fost dus și securizat într-un centru specializat din județ. Băiatul beneficiază de tot sprijinul și consilierea specialiștilor noștri, iar în momentul de față este în grija bunicilor materni. Din păcate, este încă un caz clar de violență domestică”. A declarat Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului

Copilul este agresat de mult timp

Pe parcursul cercetărilor, copilul a mărturisit că este bătut de mai mult timp, fără ca mama lui să știe. Imediat ce a aflat, aceasta a revenit imediat în țară. De nouă ani, femeia este plecată la muncă în Germania pentru a asigura un trai mai bun fiului ei. Cu toate că femeia venea regulat înapoi acasă, băiatul s-a ferit să-i spune mamei ce se întâmplă cu adevărat acasă. De asemenea, în lipsa mamei, tatăl își punea fiul să presteze diferite treburi prin gospodărie: să facă curat, să spele vase, să gătească.

Citeste si:  Loto: Report de trei milioane de euro la extragerea Joker

După ce polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pentru 24 de ore, cazul a ajuns în atenția Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad. A fost solicitată emiterea unui ordin de protecție pe o perioadă de șase luni.

„Obligă pârâtul agresor să păstreze o distanță de minim 50 de metri față de victimă. Pune în vedere pârâtului agresor că încălcarea măsurilor prevăzute de prezentul ordin constituie infracțiunea de nerespectare a hotărârilor judecătorești și de pedepsește cu închisoarea”.

Citeste articolul pe PlayTech

Citeste si:  De ce nu se duce Oana Lis la înmormântarea tatălui său. A spus motivul, fără pic de jenă