Abonare la google news

Constanța, în scenariul roşu după ce rata de incidenţă COVID a trecut de 3

Orașul Constanța a intrat în scenariul roşu, joi, după ce rata de incidenţă COVID a urcat peste 3, potrivit datelor publicate de Prefectură.

În orașul Constanța, rata de infectare a crescut miercuri la 3,2 persoane infectate la mia de locuitori, scrie Mediafax.

Potrivit reglementărilor, la rata de incidenţă peste 3 la mie se închid restaurantele la interior, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc. Măsura va intra în vigoare începând de la miezul nopții.

Sibiul intră în scenariul roşu. Rata de incidenţă COVID a urcat la 3,05

Oraşul Sibiu a intrat, încă de miercuri în scenariul roşu, după ce rata de incidenţă COVID a urcat la 3,05, arată datele publicate de Prefectură.

În oraşul Sibiu, rata de infectare a crescut miercuri la 3,05, în timp ce marţi era de 2,97 la mia de locuitori.

Potrivit bilanţului Covid de miercuri, judeţul Sibiu are aproape 100 de cazuri noi, iar pe judeţ rata de infectare este de 1,92 la mie.

Comuna Clinceni a intrat în carantină pentru 14 zile

Comuna Clinceni din județul Ilfov a intrat în carantină, de marți dimineața, pentru următoarele 14 zile. Decizia a fost luată în contextul în care rata de infectare a depășit pragul de 6 cazuri la mia de locuitori, după cum informează site-ul agenției Agerpres.

Mai exact, măsura a fost adoptată ca urmare a faptului că rata de incidență cumulată calculată luni pentru ultimele 14 zile a ajuns la valoarea de 6,14 la mia de locuitori în localitatea din Ilfov.

În Clinceni, din populația total de 7.508 de locuitori ai comunei, au fost confirmate 46 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus în ultimele două săptămâni.

Capitala, în scenariul roșu

În ultimele zile, în București au fost confirmate tot mai multe cazuri de COVID-19, astfel încât incidența a depășit 3 la mia de locuitori atât vineri, 5 martie, cât și sâmbătă. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență din București a decis intrarea Capitalei în scenariul roșu și impunerea unor restricții.

Citeste articolul pe Gandul