Abonare la google news

Constanța, din nou în scenariul roșu. Doar sezonul estival mai poate salva restaurantele din oraș

  • Constanța a intrat din nou în scenariul roșu.
  • Prefectul orașului spune că restricțiile puteau fi mai grave în vară.
  • Șerban Alexandru și-a deschis propriul restaurant în plină pandemie.
  • Restricțiile se mențin pe o perioada de 14 zile.

Doar sezonul estival mai poate salva restaurantele din Constanța, după ce orașul a intrat din nou în scenariul roșu.

Mai bine închidem acum, decât în vară, spun autoritățile. Momentan, restricțiile intrate în vigoare ieri rămân valabile doar pentru o perioadă de 14 zile. Pe urmă, în funcție de rata de incidență care se va înregistra, ar putea fi luate alte măsuri.

Citeste si:  11 judeţe şi Capitala în scenariul roşu. Ilfovul a ajuns la o incidenţă de 7.86 cazuri la mia de locuitori

Miza este sezonul estival și un grad de ocupare de 50 %, este un preț pe care din păcate trebuie să-l plătim astfel încât să nu compromitem sezonul estival. Momentan, grija noastră prioritară este aceea de a nu ajunge din nou în pragul stării de carantină”, a spus Silviu Coșa, prefect Constanța.

Antreprenor: „Să ne acoperim pierderile este exclus”

Dacă nici vara nu aduce schimbări, pierderile ar fi imposibil de recuperat în viitorul apropiat, spun antreprenorii. Șerban Alexandru și-a deschis propriul restaurant pe 16 martie anul trecut.

Citeste si:  O femeie din Constanța, ruptă în bătaie de partenerul ei de viață, pentru 50 de lei

Anul acesta, localul lui a primit clienți la interior doar două luni. Între timp, Șerban s-a reorientat către delivery și a coborât prețurile, pentru ca afacerea lui să poată supraviețui.

Să ne acoperim pierderile este exclus. În momentul de față noi lucrăm să ajungem la break-even, la punctul de zero. Cred că undeva la doi ani de zile, la trei ani de zile ne ia să ne acoperim pierderile din ultimul an”, a declarat Șerban Alexandru, antreprenor.

Citeste si:  ÎPS Teodosie spune că bisericile din Constanța nu se vor închide din cauza pandemiei. „Biserica nu e a autorităților vremelnice, ci a lui Dumnezeu”

Constanța a intrat din nou în scenariul roșu, după ce a atins pragul de 3.2 la mia de locuitori. S-au închis restaurantele, teatrele și cinematografele. Școlile în schimb, rămân deschise până la pragul de 6 la mie.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews

 45 total views