2 iunie 2:52 PM

Abonare la google news

Consiliul Judeţean Prahova anunţă că face demersuri pentru închiderea incineratorului de la Brazi

Consiliul Judeţean Prahova anunţă, miercuri, că încearcă închiderea incineratorului de la Brazi, cuprins de un puternic incendiu în noaptea de marţi spre miercuri, din cauza ”gravelor incidente de mediu pe care le-a generat în ultimii ani, punând în pericol sănătatea oamenilor din una dintre cele mai mari aglomerări urbane din ţară”, scrie News.ro.

Consiliul Judeţean Prahova, acţionar la Parcul Industrial Brazi, în incinta căruia funcţionează incineratorul Eco Burn, anunţă că pe rolul instanţelor de judecată prahovene se află cinci dosare – două la Judecătoria Ploieşti şi trei la Tribunalul Prahova – în care se fac demersuri pentru închiderea incineratorului.

”Motivul principal – gravele incidente de mediu pe care acesta le-a generat în ultimii ani, punând în pericol sănătatea oamenilor din una dintre cele mai mari aglomerări urbane din ţară, zona Ploieşti şi comunele limitrofe”, explică oficialii CJ Prahova.

Astfel, Parcul Industrial Brazi, proprietarul spaţiului în care îşi desfăşoară activitatea incineratorul, a început demersurile pentru rezilierea contractului de concesiune pe 49 de ani cu proprietarul incineratorului. Consiliul Judeţean este acţionarul parcului industrial.

Reprezentanţii CJ Prahova menţionează că, din 2011, de când incineratorul a fost inaugurat, şi până în septembrie 2020, dată la care PSD a pierdut alegerile locale în Prahova, Consiliul Judeţean Prahova „nu a făcut niciun demers concret pentru stoparea poluatorului”, mai scrie News.ro.

Potrivit informațiilor publicate de Consiliul Județean Prahova pe Facebook, situația juridică a proceselor cu Eco Burn este următoarea:

JUDECĂTORIE

 • 7126/281/2021
  Eco Burn – contestator, Parc Industrial Brazi – intimat
  Stadiu procesual: Fond
  Obiectul: Contestaţie în executare
 • 4947/281/2020
  Eco Burn – reclamant, Parc Industrial Brazi – pârât
  Stadiu procesual: Fond
  Obiectul: pretenţii cheltuieli mentenanţă

TRIBUNAL

 • 1750/105/2020
  Eco Burn – reclamant, Parc Industrial Brazi – pârât
  Stadiu procesual: Fond
  Obiectul: pretenţii – obligarea pârâtului la plata sumei de 518.569,31 – contravaloare gaze naturale
 • 2619/105/2020
  Parc Industrial Brazi – reclamant, Eco Burn – pârât
  Stadiu procesual: Fond
  Obiectul: pretenţii
 • 5752/105/2020
  Eco Burn – reclamant, Parc Industrial Brazi – pârât
  Stadiul procesual: Fond
  Obiectul: anulare notificare reziliere

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna a declarat, miercuri, după ce a fost pe platforma societății Eco Burn din localitatea Brazi, Prahova, că așteaptă concluziile ISU privind cauza incendiului izbucnit în cursul nopții în hala incineratorului, precizând însă că în această hală era interzisă depozitarea deșeurilor medicale periculoase, iar incineratororul avea instalația oprită din ianuarie ca urmare a suspendării activității.

Un incendiu a izbucnit, miercuri dimineaţă, la Eco Burn, o societate de incinerare a deşeurilor periculoase din comuna prahoveană Brazi, autorităţile emiţând un mesaj RO-ALERT prin care avertizează asupra degajărilor masive de fum.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea


Citeste articolul pe G4Media