miercuri 8 decembrie 3:26 PM

Abonare la google news

Consilierul local Radu Țoancă atacă ideea Agenției de Achiziții Publice: ”Un SRL userist de toata jena, pe deplin ilegal si programat sa spolieze banul public”


Lupta consilierului local PSD, Radu Țoancă, continuă lupta cu USR, atacând una dintre ultimele inițiative ale partidului care conduce primăria. Agenția de Achiziții Publice, care ar urma să realizeze în sistem centralizat toate achizițiile municipalității, este denumit ”un nou produs de marketing userist, deja expirat”.


Conform alesului local social-democrat, noua structură este, de fapt, ”un SRL userist de toată jena”.

Agentia de Achiziții Publice Timișoara – un proiect de spoliere a banului public!

Primarul Dominic Fritz și-a turat din nou campania de marketing politic agresiv, anunțând că a pregătit, pentru plenul Consiliului Local, un produs administrativ și economic nou-nouț, o veritabilă mașinărie de economisire a peste 20 de milioane de lei anual: Agenția de Achiziții Publice Timișoara – în fapt, un SRL userist de toata jena, pe deplin ilegal si programat sa spolieze banul public”, spune Țoancă.

El susține că proiectul de hotărâre de consiliu conține  ”minciuni, propuneri ilegale, calcule economice false și alte mijloace demagogice de acest fel”.

În documentația trimisă consilierilor locali, inițiatorii acestui proiect au integrat și amestecat cu tupeu minciuni, propuneri ilegale, calcule economice false și alte mijloace demagogice de acest fel, pentru a-și justifica un demers care în mod evident nu va rezista juridic la nicio contestație argumentată și de bun-simț. Enumăr mai jos numai câteva dintre acestea: Cheltuielile cu bunurile și serviciile, la nivel de UAT Timișoara, NU se ridică la 300 de milioane de lei anual, suma specificată în Raportul de specialitate și nu există nicio analiza care să demonstreze că există posibilitatea economisirii de la bugetul local a circa 20 la sută din valoarea cheltuită actualmente în urma achizițiilor individuale. Costul operării UCA în primul an de funcționare este de 1,5 milioane de lei, el crescând pana la 3 milioane de lei în al patrulea an de funcționare. La aceste sume se adaugă chiria anuala de 7000 de euro (care va crește gradual) și sumele aberant de mari (chiar și în raport cu piața) pentru cele 5 persoane cu norma întreagă si 2 persoane cu 2 ore pe zi: 577 000 lei net si alți 418 000 impozite – deci un total anual de 1 milion de lei”, scrie Țoancă.

Consilierul local mai spune că exemplele date pentru susținerea acestui proiect sunt false.

Penibile sunt cele două exemple de UAT- uri care ar fi “implementat” legal deja acest tip de schema “inovatoare“ (Sibiu si Harghita). De fapt, HCJ 234 a CJT Sibiu si HCJ 455 a CJT Harghita (enumerate emfatic și în cadrul unor conferințe de presă) se referă la reorganizarea aparatelor de specialitate ale acestor instituții, prin suplimentarea cu câte 2 posturi și nicidecum la înființarea unor SRL-uri cu dedicație si cu salarii lunare individuale de peste 3000 de euro din bani publici pentru cei 5 activiști de partid! Evident că acest demers de “privatizare” a achizițiilor publice printr-un SRL de partid va fi contestat de PSD prin toate mijloacele legale și sper că va fi stopat din fașă, fără să aibă niciun fel de efect concret în zona banului public – o zonă vizată tot mai agresiv și mai des de secta gregară și lacomă din jurul USR!”, încheie Radu Țoancă.

Debanat.ro