28 septembrie 2:12 PM

Abonare la google news

Conducerea Parlamentului decide marți ce se întâmplă cu moțiunile de cenzură depuse de USR PLUS, AUR şi PSD

Conducerea Parlamentului se reunește marți pentru a stabili ce se întâmplă cu moțiunile de cenzură depuse de parlamentarii AUR, USR PLUS și PSD. Ședința va avea loc la ora 15.30.

Biroul permanant reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului trebuie să decidă ce se va întâmpla după decizia CCR privind moţiunea de cenzură depusă de parlamentarii USR PLUS şi AUR.

Curtea Constituţională a admis marţi sesizarea Executivului şi a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională Guvern – Parlament pe tema moţiunii de cenzură, agumentul fiind că Parlamentul nu a respectat art 113 alin 2 din Constituţie, respectiv obligatia de a comunica Guvernului depunerea moţiunii, au declarat pentru News.ro surse din CCR, care au precizat, însă, că moţiunea USR PLUS-AUR îşi va continua traseul în Parlament.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu: „Avem o singură soluţie, alegerile anticipate”. Apel către Iohannis

Nu de aceeaşi părere este şi liderul liberalilor din Camera Deputaţilor. Vicepreședintele Camerei Deputaților şi liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a declarat că Parlamentul nu poate trece la votul moțiunii de cenzură depuse de USR PLUS și AUR până când Curtea Constituțională nu publică motivarea deciziei sale.

Florin Roman a spuns că din punctul de vedere al liberalilor, singura moţiune de cenzură pentru care ar urma să fie stabilit un calendar în vederea citirii, dezbaterii şi votului este cea depusă marţi de PSD.

„Parlamentul nu poate trece la votul moțiunii de cenzură depuse de USR PLUS și AUR până când Curtea Constituțională nu publică motivarea deciziei sale. Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului vor lua în discuție moțiunea de cenzură depusă de PSD și, dacă sunt îndeplinite condițiile legale, vor stabili un calendar pentru dezbatere și vot”, a declarat Florin Roman, la Parlament.

 

PSD a depus moţiunea de cenzură „STOP sărăciei, scumpirilor şi penalilor! JOS GUVERNUL CÎȚU!” şi cere alegeri anticipate

PSD a convocat Consiliul Național Politic al partidului şi a decis depunerea moțiunii de cenzurăm, pentru care au strând 157 de semnături. „Ne așteptăm să fie convocat BPR pentru citire și vot astfel încât acest Guvern să plece acasă”, a declarat Sorin Grindeanu.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat marți, după ce a fost depusă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, că singura soluție pentru ieșirea din criză sunt alegerile anticipate și instalarea unui guvern tehnocrat până la organizarea acestora.

„Vi se pare normal să mai continuăm în valul 4 cu scumpirile de acum cu Guvernul Cîțu?! Eu nu cred. Este atributul președintelui să desemneze (c.n. un premier), nu al liderului opoziției”, a spus Marcel Ciolacu.

Citeste articolul pe RomaniaTV