Abonare la google news

Condițiile pe care românii trebuie să le îndeplinească pentru a merge în Grecia, în 2021

Marți, ministrul grec al turismului, Harry Theocharis, a spus că persoanele vaccinate împotriva noului coronavirus, cele care au un test negativ ori au dobândit anticorpi în urma unei infecții cu noul coronavirus vor putea vizita Grecia în vara lui 2021.

Condițiile pe care românii trebuie să le îndeplinească pentru a merge în Grecia, în 2021

De asemenea, Theocharis a stabilit data de 14 mai ca fiind data pentru începtul oficial al sezonului turistic în Grecia, anul acesta, dezvăluind și sloganul central al noii campanii promoționale pentru turismul grecesc, și anume ”Tot ce vrei este Grecia„.

”Grecia este pregatita cu un protocol (sanitar) complet pentru vara 2021″ si intentioneaza sa-si deschida la jumatatea lunii mai sezonul turistic de vara”, a declarat oficialul grec, intr-un mesaj transmis de la Atena pentru Targul de Turism de la Berlin (ITB Berlin).

”Turistii sunt bineveniti daca inaintea calatoriei au fost vaccinati, ori au anticorpi, ori au fost testati negativ” pentru coronavirus, a spus ministrul grec. Cu toate acestea, turistii vor fi supusi unor teste aleatorii, a mai adaugat Harry Theocharis.

Tot oficialul grec a mai mentionat că, odata încheiată vaccinarea persoanelor vulnerabile, în Grecia angajații din sectorul ospitalitații o să aibă prioritate la vaccinarea anti-COVID-19, iar în randul acestora se vor face testari frecvente.

De asemenea, Comisia Europeană a spus că va prezenta pe data de 17 martie un pachet de masuri axat pe desfasurarea călătoriilor, dar și ridicarea restricțiilor impuse din cauza pandemiei în Uniunea Europeană, care o să includă și o propunere în ce privește ”pașapoartele verzi digitale”.

Dacă acest document va fi instituit, acest document digital va indica dacă titularul a fost sau a fost sau nu vaccinat anti-COVID-19, rezultatele la testele de COVID-19 efectuate ori dacă a trecut printr-o infecție cu noul coronavirus.

Bianț coronavirus România, 10 martie 2021

Până astăzi, 10 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 840.116 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea, 770.854 de pacienți au fost declarați vindecați. Tot până astăzi, 21.156 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. De menționat este că în intervalul 09.03.2021 (10:00) – 10.03.2021 (10:00) au fost raportate 100 de decese (52 bărbați și 48 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Ilfov și București. Bilanțul de azi îl puteți găsi și AICI!

Citeste articolul pe PlayTech