duminică 7 august 9:07 PM

Abonare la google news

Condiții de temperatură și praf controlate în hala pentru repararea tramvaielor Bozankaya. Primăria dă 10 milioane de lei pentru proiect


”Cele mai performante tramvaie din lume”, așa cum au fost numite noile mijloace de transport urban livrate de turcii de la Bozankaya, au nevoie de o hală nouă pentru reparații, care va costa aproximativ zece milioane de lei. Aceasta va fi complet închisă și va avea condiții de umiditate și praf controlate, așa cum cere producătorul strungului care va realiza bandajele necesare tramvaielor.


Noua hală va fi ridicată la depoul de pe strada Dâmbovița și va fi folosită de noile tramvaie cu dimensiuni generoase pe care orașul le-a achiziționat cu bani europeni.

Consilliul Local Timișoara a aprobat realizarea investiției. În total, la Timișoara vor ajunge minim 21 de tramvaie turcești, care au fost deja comandate.

„În cadrul proiectului se propun a fi realizate: o hală integral închisă, ce va asigura condițiile de temperatură (minimum +5°C), umiditate și praf impuse de către producătorul strungului de rectificat profil bandaj și va avea dimensiunile necesare pentru reprofilarea dintr-o singură trecere a bandajelor de la toate roțile unui tramvai; o groapă de fundare în interiorul halei, ce trebuie dimensionată să susțină greutatea de 18 tone a strungului la care se adaugă și o parte din greutatea de 38.800 kg a tramvaiului gol”, scrie în hotărârea adoptată.

Noua hală va avea loc pentru 12 elevatoare de mari dimensiuni, cu pupitru de comandă, dar și un pod rulant special.

Noua hală va avea o suprafață de 656 mp. Valoarea estimată este apreciată la aproximativ 10,6 milioane de lei (inclusiv TVA), iar primăria urmează să scoată la licitație proiectarea și execuția halei.

Debanat.ro