Abonare la google news

Comună din Alba, în scenariul roșu din cauza unui singur locuitor infectat cu Sars-Cov-2. Măsurile luate nu afectează pe nimeni: singurul bar din sat era deja închis

O comună din județul Alba este în scenariul roșu din cauza unei singure persoane infectate cu Sars-Cov-2, care locuiește acolo.

La Ceru Băcăinți, din 273 de oameni câți are comuna, unul are COVID-19, rezultând o incidență de 3,66 la mia de locuitori.

Autoritățile nu au însă ce măsuri să aplice, pentru că în comună nu există mai nimic. Singurul bar din zonă este închis de ceva timp, spun autoritățile, și nu există alte ”obiective” afectate de măsurile aferente scenariului roșu.

Citeste si:  CTP a anunțat ce vaccin a ales. Surpriza este uriașă: ‘Nu mă sperii’

Barul din Ceru Băcăinți

Mai mult, locuitorii nu au nici o problemă legată de distanțarea sociale. Cei 273 de oameni sunt răspândiți pe o suprafață de peste 5.000 de hectare, cât are teritoriul comunei (aproape 20 de hectare/locuitor).

Autoritățile au emis totuși o hotătâre care presupune interzicerea circulaţiei în interiorul localităţii pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane, interzicerea organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc) atât în spaţii deschise, cât şi închise, precum şi desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.

Citeste si:  PSD acuză Guvernul că vrea să reducă veniturile medicilor: Liderii de sindicat din Sănătate au calculat că ar ajunge până la 48%

În urmă cu aproximativ o lună, comuna s-a mai aflat o dată în scenariul roșu. Atunci au fost infectate două persoane, ceea ce a ridicat peste noapte incidența de la 0 la peste 7 la mia de locuitori.

Ceru Băcăinți este comuna cu cea mai mică populație din Alba și una dintre cele mai puțin populate din România.

Citeste si:  Haos la Londra: măsurile au fost înăsprite de Guvern, după explozia de cazuri. Un londonez din 30 este acum infectat cu SARS-CoV2

Sursa foto: G4Media


Citeste articolul pe G4Media

 55 total views