Abonare la google news

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galați, vă prezintă expoziția de tablouri din oase de peşte

Un număr de 47 de exponate au fost prezentate publicului, vineri, la vernisajul expoziţiei de tablouri din oase de peşte ”Un artist dunărean”, organizată la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii ”Răsvan Angheluţă” din Galaţi, conform agerpres.

Potrivit reprezentanţilor muzeului, expoziţia ”Un artist dunărean”, de Viorel Vasile, prezintă publicului 47 de exponate, reprezentând flori, fluturi, peşti sau păsări – toate confecţionate din oase de peşte.
În vârstă de 61 de ani, fost militar, Viorel Vasile este din Tulcea şi a început să facă tablouri din oase de peşte în anul 2017, după un accident în urma căruia nu a mai putut sculpta în lemn.

Materia primă pentru confecţionarea exponatelor şi-o procură de la un prieten bucătar care îl sună ori de câte ori găteşte peşte şi îi rămân oase.

Viorel Vasile tratează oasele, le fierbe, după care începe ”să sculpteze”. Până acum a făcut peste 620 de tablouri, ramele acestora fiind confecţionate din materiale reciclabile.

Artistul se află la a doua sa expoziţie personală, în contextul în care până acum a donat mare parte din lucrările realizate.

Expoziţia ”Un artist dunărean” va fi deschisă la Muzeal de Ştiinţele Naturii ”Răsvan Angheluţă” Galaţi până în luna decembrie.

Citeste articolul pe Stiripesurse