Abonare la google news

Compania chinezească Sinovac va testa vaccinul său împotriva COVID-19 pe copii și adolescenții din Africa de Sud

Compania farmaceutică chineză Sinovac Biotech va testa vaccinul său împotriva COVID-19 pe copii şi adolescenţii din Africa de Sud ca parte a unui studiu global de fază III, a anunţat joi Sinovac şi partenerul său local Numolux Group, relatează Reuters.

Cele două companii au precizat într-un comunicat comun că scopul studiului este de a evalua eficacitatea, imunogenitatea şi siguranţa vaccinului CoronaVac la copii şi adolescenţi cu vârste cuprinse între 6 luni şi 17 ani.

În cadrul studiului vor fi înscrişi 14.000 de participanţi din Chile, Filipine, Malaezia, Kenya, şi inclusiv 2.000 din Africa de Sud.

Agenția Medicamentului din Africa de Sud a aprobat studiul, iar primul copil va fi vaccinat vineri la Unitatea de Cercetare Clinică MeCRU din cadrul Universităţii de Ştiinţe ale Sănătăţii Sefako Makgatho.

„Obiectivul principal al studiului este de a evalua eficacitatea a două doze de CoronaVac împotriva cazurilor simptomatice confirmate de COVID-19 la copii şi adolescenţi. Eficacitatea vaccinului va fi evaluată şi în ceea ce priveşte prevenirea cazurilor care necesită spitalizare şi a celor severe de COVID-19”, au mai spus Sinovac şi Numolux.

Sursa foto: Ambassador Deng Xijun / Twitter


Citeste articolul pe G4Media