sâmbătă 5 iunie 10:00 AM

Abonare la google news

„Comoara” miliardarului Ion Țiriac și cum a reușit românul să o transforme într-o forță a tenisiului mondial

„Comoara” miliardarului Ion Țiriac și cum a reușit românul să o transforme într-o forță a tenisiului mondial. Fostul mare tenismen român a povestit cu lux de amănunte momentul în care a reușit să îi transforme cariera lui Boris Becker. Un simplu „începător”, după cum a fost descris de Ion Țiriac, a fost transformat ulterior în „starul” Boris Becker, unul dintre cei mai mari jucători de tenis din istorie.


„Comoara” miliardarului Ion Țiriac și cum a reușit românul să o transforme într-o forță a tenisiului mondial: „Avea o lăcomie ieșită din comun”

„Comoara” miliardarului Ion Țiriac și cum a reușit românul să o transforme într-o forță a tenisiului mondial. Boris Becker, legendă a tenisului din Germania și unul dintre cei mai mari jucători ai tuturor timpurilor, a beneficiat de un ajutor însemnat din partea lui Ion Țiriac la începuturile carierei.
Înainte să îi fie antrenor și manager lui Boris Becker, Ion Țiriac a fost nevoit să îl „șlefuiască” pe diamantul neamț și a povestit totul cu lux de amănunte jurnaliștilor de la Spox.com.

A venit la mine bunul meu prieten Gunther Bosch, care, ca și mine, s-a născut la Brașov. Era cu doi ani mai în vârstă și locuia la doar 100 de metri de casa mea. La acea vreme era antrenor la Federația Germană de Tenis. Într-o zi a venit la mine și mi-a spus: ‘Ion, am un băiat pe care trebuie să-l vezi neapărat!’. Dar nu eram foarte entuziasmat. Aveam în cap zicala unui alt prieten, Horst Dassler: ‘Germanii sunt foarte buni când au 13, 14 sau 15 ani. Dar la un moment dat nu mai beau două beri, ci patru. Patru se fac opt și tot așa!”, a spus Ion Țiriac după ce i s-a propus să îl vadă pe Boris Becker.

Boris Becker și Ion ȚiriacBoris Becker și Ion Țiriac


Boris Becker a ajuns, în cele din urmă, sub aripa lui Ion Țiriac

Deși era sceptic, antrenorul Ion Țiriac a acceptat să îi acorde o șansă tânărului neamț. Prima impresie a fost, de asemenea, una nu foarte bună. Ion Țiriac l-a descris pe Boris Becker drept „un începător”, dar spune că într-adevăr avea niște lovituri „incredibile”.

L-am privit și parcă în fața mea era un începător. Nu știa să stea în teren, jocul lui de picioare era atât de prost… Picioarele îi sângerau pentru că plonja după mingi, nu știa cum să se miște. Dar loviturile lui erau incredibile și am putut vedea acea dorință în ochii lui. Avea o lăcomie ieșită din comun, am sesizat asta imediat. L-am găsit pe Boris atât de interesant încât am vrut să-l testez!”, a mai spus Ion Țiriac, pentru jurnaliștii de la Spox.com.

Ion Țiriac i-a fost antrenor și manager lui Boris BeckerIon Țiriac i-a fost antrenor și manager lui Boris Becker

Ion Țiriac: „M-am dus la părinții lui și le-am spus că Boris ar trebui să își facă bagajul!”

Boris Becker s-a pregătit intens cu Guillermo Vilas, un alt jucător antrenat de Ion Țiriac, timp de o lună. Dorința jucătorului și modul intens de a se pregăti l-au convins în cele din urmă pe Țiriac, care începea să fie conștient că Boris Becker are toate calitățile necesare pentru a deveni o stea a tenisului mondial:

Am vrut să vină la mine la Monte Carlo și să joace împotriva lui Guillermo Vilas o lună. Patru ore în fiecare zi nenorocită! Am vrut ca Boris să se antreneze cu Vilas timp de o lună, iar după aceea am fost sigur că va merge pe drumul lui. M-am dus la părinții lui și le-am spus că mâine Boris ar trebui să-și facă bagajul. Am stabilit un program de antrenamente și unul de turnee. Boris era extrem de tânăr atunci, dar asculta și era pregătit. În principiu, acesta a fost momentul în care s-a născut superstarul Boris Becker”, a concluzionat Ion Țiriac.

Ulterior, Ion Țiriac i-a fost antrenor și manager lui Boris Becker. Neamțul a devenit unul dintre cei mai mari jucători de tenis din istorie, reușind să cucerească nu mai puțin de 49 de titluri în carieră. Becker se poate mândri cu 6 titluri de Grand Slam, dar și cu o medalie de aur la Olimpiadă. De asemenea, fostul lider mondial este și cel mai tânăr câștigător al turneului de la Wimbledon. Boris Becker a fost „comoara” lui Ion Țiriac. Datorită neamțului, Ion Țiriac a câștigat primele sume amețitoare din tenis.

Ion Țiriac dă de pământ cu antrenorii din circuitul ATP. “Nu fac decât să le deschidă apa jucătorilor şi să le racordeze rachetele.”

Playsport.ro


URMARESTE-NE PE FACEBOOK !