Comisia Europeană le cere companiilor farmaceutice să colaboreze pentru a produce vaccin mai repede

Sursa foto: Profimedia

  • Comisia Europeană le cere companiilor farmaceutice să colaboreze
  • Sunt 16 fabrici din Europa care pot produce substanţa activă necesară vaccinului
  • 21 de fabrici care pot ambala serul

Comisarul european pentru Piaţă Internă, Thierry Breton le cere companiilor farmaceutice să colaboreze, ca să poată produce mai repede vaccin. Sunt 16 fabrici din Europa care pot produce substanţa activă necesară vaccinului şi 21 de fabrici care pot ambala serul.

Citeste si:  Comisia Europeană îndeamnă statele comunității să vaccineze 70% din populația adultă până în vară

Autoritățile europene au anunţat un parteneriat Sanofi şi Johnson and Johnson. Deşi materia primă pentru acest vaccin este produsă în Europa, serul ar fi trebuit să fie pus în flacoanele în fabricile din America. Acum, că serul va avea întregul lanţ de producţie în Europa, va ajunge mai uşor în ţările de pe continent.

200 de milioane de doze ar trebui să fie distribuite în UE în primă fază, cu posibilitatea de a mai cere 200 de milioane. Sanofi a bătut deja palma şi cu Pfizer şi va produce 150 de milioane de doze de vaccin la Frankfurt. 

Citeste si:  Comisia Europeană: Vaccinarea să înceapă pe 27 decembrie în toate țările UE. Este un cadou de Crăciun pentru toți cetățenii

De ce Sanofi, cel mai mare producător francez de medicamente, nu reuşeşte să aibă un vaccin?

Specialiştii din Franţa spun că Sanofi a ratat trecerea la biotehnologii, a rămas pe metoda clasică de a crea noi medicamente. Iar cei de la Sanofi au anunţat că vor începe faza a doua de testare.

Vor folosi trei antigene diferite în vaccinul pe care îl vor testa pe aproape 800 de oameni. Până la sfârşitul anului acestia au promis ca vor scoate vaccinul pe piaţă. 

Citeste si:  30% din energia electrică consumată în Uniunea Europeană a provenit în 2020 din surse regenerabile. Austria și Suedia se află în topul celor mai verzi țări

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: AlephNews

 7 total views