20 mai 12:58 PM

Abonare la google news

Comisia Europeană discută cu statele membre un sistem de redistribuire a migranţilor pentru a ajuta Italia

Comisia Europeană este în contact cu statele membre ale Uniunii Europene pentru crearea unui sistem de redistribuire a migranţilor care vor ajunge în Italia pe parcursul verii, a anunţat joi comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, într-un interviu pentru cotidianul italian La Repubblica, citat de Reuters.

„Sunt în contact cu guvernele pentru a crea o reţea de ajutor voluntar, de redistribuire voluntară care poate ajuta Italia pe parcursul lunilor de vară, până aprobăm reforma UE”, care nu se va întâmpla până la toamnă, a declarat Ylva Johansson.

Potrivit acesteia, Comisia Europeană este pregătită să discute cu Libia pentru a ajunge la un nou acord privind migraţia şi este încrezătoare că acest lucru se va întâmpla până la alegerile din decembrie din această ţară.

„Avem un feedback pozitiv de la guvernul interimar. Există şanse să lucrăm bine cu Tripoli”, a spus comisarul european.

Libia, ţară măcinată de conflict, este o rută majoră pentru migranţii care încearcă să ajungă în Europa.

De asemenea, Ylva Johansson şi-a exprimat speranţa că se va putea ajunge la un acord cu Tunisia până la sfârşitul anului, o înţelegere prin care UE ar putea promite fonduri pentru sprijinirea economiei tunisiene, în timp ce Tunisul s-ar angaja să îşi gestioneze graniţele.

Conform Agenţiei ONU pentru refugiaţi (UNHCR), sub 23.500 de persoane au traversat marea pentru a ajunge în Europa în acest an, majoritatea migranţilor ajungând în Italia şi Spania din Tunisia şi Algeria.

UNHCR estimează că 633 de persoane au murit sau au fost date dispărute în timpul acestor încercări periculoase de traversare a mării în acest an.

Sursa: Agerpres / Sursa foto: Captură video


Citeste articolul pe G4Media