Abonare la google news

Comisia Europeană: Apple a distorsionat competiția pe piața de streaming de muzică, deoarece a abuzat de poziția sa dominantă

Comisia Europeană transmite într-o informare preliminară că Apple a distorsionat competiția pe piața de streaming de muzică, deoarece a abuzat de poziția sa dominantă pentru distribuirea de aplicații de streaming prin App Store. Comisia și-a transmis observațiile preliminare reprezentanților companiei Apple. Luarea de poziție vine în urma unei plângere a celor de la Spotify.

Citeste si:  Focar COVID-19 la Grădinița Mica Sirenă din Grigorescu! Unitatea a fost închisă

Avertismentul Comisiei vine deocamadată sub forma unei  comunicări a obiecțiilor, ceea ce reprezintă un pas formal în investigațiile Comisiei cu privire la presupuse încălcări ale normelor antitrust ale UE.

Comisia Europeană constată, în observațiile sale preliminare, că Apple are o poziție dominantă pe piață pentru distribuția de aplicații de streaming de muzică prin App Store. Pentru dezvoltatorii de aplicații, App Store este singura poartă către consumatorii care utilizează dispozitivele mobile ale Apple care rulează pe sistemul de operare inteligent iOS al Apple. Dispozitivele și software-ul Apple formează un „ecosistem închis” în care Apple controlează fiecare aspect al experienței utilizatorului pentru iPhone și iPad.

Citeste si:  Mădălina și Amalia Bereș, mândria comunei ieșene Mogoșești Siret! Lacrimi de fericire în timpul cursei de aur de la Varese. Părinții celor două campioane europene cu barca de 8+1 au povestit pentru ProSport cum au trăit finala europeană

Citește integral pe economedia.ro


Citeste articolul pe G4Media