2 iunie 7:00 PM

Abonare la google news

Comisia Europeană a aprobat un plan de relansare economică pentru Moldova. Bugetul e de 600 milioane de euro

Deputatul european Siegfried Mureşan (PNL), preşedinte al Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE-Moldova, a declarat că planul, anunţat astăzi de Comisia Europeană, este cea mai bună veste pe care cetăţenii Republicii Moldova au primit-o de la Uniunea Europeană de la liberalizarea regimului de vize.

„Este singurul astfel de pachet economic acordat de Uniunea Europeană unei ţări din vecinătatea estică. Planul de relansare economică pentru Republica Moldova nu ar fi fost posibil fără colaborarea extrem de strânsă dintre preşedinta Maia Sandu şi instituţiile Uniunii Europene. Banii vor merge, în primul rând, în conectivitate, adică investiţii în infrastructura rutieră, digitală, energetică, apoi în competitivitatea economică şi sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii, dar şi în reformele pe care le aşteaptă cetăţenii Republicii Moldova în administraţia publică, domeniul bugetar, justiţie şi combaterea corupţiei”, se arată în declaraţia lui Siegfried Mureşan.

Deputatul european a remarcat că ajutorul a fost anunţat de Comisia Europeană la fix o săptămână de la vizita de lucru pe care a efectuat-o în Republica Moldova alături de preşedintele delegaţiei Parlamentului European la Adunarea parlamentară Euronest, Andrius Kubilius, şi de vicepreşedintele delegaţiei Parlamentului European la Adunarea parlamentară Euronest, Andrzej Halicki.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul