Abonare la google news

Comisarul ”exilat” la Vaslui revine la șefia IPJ Arad, în plină anchetă după uciderea lui Ioan Crișan

Comisarul șef Ioan Tamaş a revenit, joi, la conducerea IPJ Arad după ce, în august 2020 a fost detașat 6 luni printr-un ordin al ministrului de Interne la IPJ Vaslui, au declarat surse judiciare pentru GÂNDUL.RO.

După ce și-a încheiat perioada de detașare la IPJ Vaslui, Tamaș a fost transferat încă trei luni, în cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) în funcția de adjunct, pentru a se ocupa de Direcția de strategie management și Direcția de suport logistic.

Joi însă i s-a încheiat și perioada de detașare la IGI și comisarul Tamaș a revenit la conducerea IPJ Arad, în plină perioadă de cercetare după asasinarea omului de afaceri Ioan Crișan, mai spun sursele citate mai sus.

Înainte de a fi împuternicit trei luni la IGI, presa locală din Arad scria că Tamaș fusese ”exilat” la Vaslui pentru că nu fusese de acord cu pensionarea.

Potrivit jurnaliștilor locali, ofițerul arădean a intrat în concedii medicale succesive și și-a pierdut capacitatea temporară de muncă.

În prezent, conducerea Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui este exercitată de către domnul comisar- şef de poliţie Tamaş Ioan- Marcu, acestuia încetându-i incapacitatea temporară de muncă”, precizau Centrului de Informare şi Relaţii Publice, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în 31 august 2021.

Într-un interviu pentru Adevărul, comisarul-şef de poliţie Ioan Tamaş vorbea despre problemele legate de infracţionalitate, însă susținea că în Arad nu sunt neapărat clanuri.

Mulţi sunt acolo unde trebuie să fie lăsaţi şi îşi ispăşesc pedeapsa pentru faptele pe care le-au comis. La nivelul judeţului nu putem spune că avem clanuri. Mai sunt, probabil, tineri care desfăşoară unele activităţi ilegale, dar asta nu înseamnă că avem clanuri”, declarat comisarul Tamaș în 2016.

Cine este Ioan Tamaș

Ioan Marcu Tamaş  a venit la conducere IPJ Arad în aprilie 2014. . În perioada 1986-1989 a urmat cursurile Şcolii Militare de Ofiţeri M.I. Bucureşti, apoi, între 1995 şi 2000, a urmat Facultatea de Drept la Universitatea Oradea, după care a făcut un master în „Drept penal şi procesual penal“ la Universitatea „Vasile Goldiş“ din Arad.

Din luna septembrie 1989 şi până în iulie 1991, Ioan Marcu Tamaş a fost ofiţer judiciar la Poliţia Oraşului Aleşd, din cadrul IPJ Bihor.

În iulie 1991- martie 2002 a fost ofiţer judiciar la Poliţia Municipiului Arad, iar din martie 2002 până în februarie 2004 a ocupat funcţia de şef al Biroului de Investigaţii Criminale la Poliţia Municipiului Arad. Din 2004 până în octombrie 2012 a ocupat funcţia de adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Arad.

Citeste articolul pe Gandul