31 mai 5:00 PM

Abonare la google news

Colecţionarul Sorin Tudose, un nou cadou pentru Focşani. Albumul va fi lansat de zilele oraşului

Editat în condiţii grafice excelente, albumul spune povestea celei mai longevive farmacii focşănene, respectiv a celor patru generaţii de farmacişti pe care numele Oravetz le-a dat.

Volumul apare la ceas aniversar, anul acesta împlinindu-se 180 de ani de când slovacul Ştefan Oravetz deschidea la Focşani farmacia care avea să-i aducă renumele.

„Acum exact un deceniu am pornit într-o aventură de salvare a memoriei vizuale a Focşanilor, aventură care mi-a adus în posesie nenumărate mărturii vizuale de epocă. Dintre toate arhivele fotografice de familie aceea a Oravetzilor mi se pare cea mai frumoasă, cea mai insolită. Mi-au fost atât de dragi fotografiile şi obiectele lor încât mi-am spus că ar fi un beneficiu pentru noi toţi să se regăsească toate în acelaşi loc, să devină publice, să se bucure de ele cât mai mulţi cititori”, a declarat Sorin Tudose, autorul albumului.

Coperta albumului reprezintă o premieră în peisajul editorial local, un foto-montaj ce îşi propune să fixeze în mentalul colectiv locul celebrei farmacii.

„Am dorit ca albumul să aibe o copertă inedită, sugestivă şi să respecte, pe cât posibil, adevărul istoric. În acelaşi timp am vrut să fie Prefectura veche pe copertă ca punct de reper pentru publicul larg. Drept urmare, farmacia este aproximativ pe locul ei”, a mai precizat Sorin Tudose, iniţiatorul proiectului focşaniulvechi.ro şi autorul albumului „Focşanii de altădată – O istorie ilustrată (1899-1941)”.

Prin urmare, sunteţi aşteptaţi pe 3 iulie 2021, la Colegiul Naţional „Unirea” Focşani.

Vă mai recomandăm:

Tânărul care aduce la viaţă istoria vechiului Focşani. „Am salvat de la uitare o lume întreagă”

FOTO VIDEO Un tânăr a făcut pentru oraş ce nu au reuşit autorităţile 25 de ani. Sorin Tudose a editat cel mai frumos album al vechiului Focşani

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul