31 mai 3:06 PM

Abonare la google news

Cod portocaliu de ploi în Dobrogea, în județele Tulcea și Constanța

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare cod portocaliu de ploi abundente pentru zona Dobrogea, în județele Tulcea și Constanța, dar și un cod galben în aproape tot restul țării.

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare luni la ora 15.00 și este valabilă până marți, la ora 21.00. Astfel, potrivit meteorologilor, în județul Tulcea și zona costieră a județului Constanța se vor înregistra ploi ce vor depăși 50-70 l/mp.

Codul galben de ploi și instabilitate atmosferică

Codul galben de ploi și instabilitate atmosferică va intra în vigoare luni la ora 12.00 și va rămâne în vigoare până marți la ora 21.00.

În acest interval de timp, în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ.

În Banat, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul și nord-vestul Munteniei, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină.

Meteorologii susțin că în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și, pe arii restrânse, 40-50 l/mp.

Sursa: ANM

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în intervalul 31 mai – 13 iunie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, prognoza pentru următoarele două săptămâni, mai precis intervalul 31 mai – 13 iunie, când vremea începe să se încălzească, mai ales că intrăm în vara calendaristică.

Citeste articolul pe Gandul