31 mai 4:42 PM

Abonare la google news

Cod galben de vreme rea în Bărăgan. Sfaturi de la pompieri pentru cetăţeni

În intervalul menţionat, în Dobrogea, în estul şi nord-estul Munteniei şi în jumătatea de sud a Moldovei va

ploua însemnat cantitativ. În Banat, Crişana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul şi nord-vestul Munteniei, precum şi în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi, izolat,grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi, pe arii restrânse,

40…50 l/mp.

 

În acest condiţii, ISU Ialomiţa face câteva recomandări pentru populaţie:

 

Curăţaţi șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu traversaţi râurile prin apă și nu vă apropiaţi de malurile acestora.

 

În caz de vânt puternic, rămâneţi în spații închise care vă asigură protecția și evitaţi deplasarea în zone în care se află copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro (https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/) sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

 

 

Vă mai recomandăm şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul