Abonare la google news

Clotilde Armand cere declararea stării de alertă în Sectorul 1, sufocat de gunoaiele neridicate de compania Romprest

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a cerut Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Municipiului București o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1, potrivit unui comunicat de presă. Armand denunță ”șantajul și suspendarea colectării gunoiului” în Sectorul 1 de către operatorul de salubritate Romprest, o companie privată pe care primărița o acuză că facturează sume mult mai mari decât cele reale pentru servicii care nu au fost prestate.

O eventuală declarare a stării de alertă ar simplifica denunțarea contractului cu Romprest de către primărie și atribuirea unui nou contract. De altfel, Clotilde Armand anunțase la 1 iunie că va rezilia contractul cu Romprest. ”Dacă în maxim 24 de ore de la anunțul companiei șantajiste orice fel de gunoi (stradal sau menajer) din Sectorul 1 nu este ridicat voi rezilia contractul și în următoarea secundă un alt operator de salubritate intră în Sectorul 1. Totuși, nu suntem proștii mafiei gunoaielor și eu nu mă clintesc în fața amenințărilor de tip mafiot. Pot să urle ei cât doresc în presa lor aservită și cumpărată”, a scris la acel moment Armand pe Facebook.

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat pentru G4Media.ro că firma Romprest a pretins anul trecut pentru serviciile de salubrizare 350 de milioane de lei, ”adică un milion de lei pe zi”, ceea ce reprezintă o treime din întreg bugetul sectorului unu.

În plus, primărița Sectorului 1 a anunțat că a ajuns la un acord cu stațiile de sortare a gunoiului, care și-au redeschis porțile începând de astăzi dimineață pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste stații erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăților făcute de Primăria Sectorului 1, a mai spus Amrand.

”Știu că nu este cea mai confortabilă situație: vă citesc mesajele, umblu zilnic în sector și văd cu ochii mei ce se întâmplă. Dar de asta suntem noi aici. Să rezolvăm problemele. Acest episod negru din istoria Sectorului 1 cauzat de politicieni corupți și mafia gunoaielor va lua curând sfârșit”, a mai scris Clotilde Armand. (Foto: InquamPhotos / Octav Ganea)

Citește și:


Citeste articolul pe G4Media