Clienții Digi sunt în alertă! Cum sunt păcăliți românii

Clienții Digi sunt în pericol! Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică avertizează că a revenit campania de tip phishing/scam. Iar aceasta îi vizează chiar pe aceștia.

„Echipa CERT-RO a fost notificată recent despre această iniţiativă maliţioasă, însă, din pricina faptului că unele pagini frauduloase au fost deja suspendate la momentul investigaţiei, nu putem verifica ce date vizează atacatorii sau dacă unul dintre obiectivele acestora ar putea fi o eventuală infectare cu malware”, precizează specialiştii în securitate cibernetică pe pagina de Facebook a instituţiei. (CITEȘTE ȘI: OPERAȚIUNE CA ÎN FILME! A FOST PĂCĂLIT SĂ CUMPERE UN IPHONE 12 PRO CONTRAFĂCUT, DAR S-A RĂZBUNAT. CUM AU FOST PRINȘI CEI CARE I-AU DAT ȚEAPĂ)

Citeste si:  De ce nu au românii încredere în 5G, de fapt. S-a aflat motivul secret din spatele respingerii tehnologiei

Clienții Digi sunt în alertă! Cum sunt păcăliți românii

Potrivit acestora, infractorii cibernetici se folosesc de site-uri sau pagini web compromise, pentru a găzdui pop-up-uri pe modelul reclamelor online, unde eşti anunţat că poţi câştiga extrem de uşor un premiu din partea Digi. Momeala folosită în această campanie este un sondaj aleatoriu la care doar 100 de utilizatori „norocoşi” au fost extraşi „la întâmplare” să primească şansa de a câştiga un terminal Samsung S20, S9 sau iPhone 12, scrie antena1.ro.

Citeste si:  Topul mașinilor fiabile în 2021. Acestea sunt cele mai bune mărci pentru toți românii

„În momentul când accesezi acea fereastră pop-up, eşti automat redirecţionat către o pagină web care se foloseşte de indentitatea vizuală a companiei (RDS), pentru a simula prezenţa potenţialei victime pe site-ul original. Cu toate acestea, la o simplă verificare a adresei pe care am accesat-o se poate observa că sub nicio formă nu ne aflăm pe un canal de comunicare al Digi, domeniul vizitat fiind Winnrs2021[.]click. Asemeni campaniilor precedente, atacatorii folosesc diferite tehnici de obfuscare pentru a împiedica analiza campaniei de phishing. În plus, textul este unul destul de corect conceput în limba română, atacatorii fiind de această dată extrem de atenţi la detalii”, explică reprezentanţii CERT-RO, citați de Agerpres.

Citeste si:  Mioara Roman, transfigurată de boală. Fosta soție a lui Petre Roman e de nerecunoscut

Sursa: Cancan

 5 total views