9 februarie 11:59 PM

Abonare la google news

Cleric iranian: „Cei care s-au vaccinat împotriva coronavirusului au devenit homosexuali”

Cei care s-au vaccinat împotriva coronavirusului au devenit homosexuali„, susţine un cleric iranian. Afirmațiile homofobe ale acestuia nu au rămas, însă, netaxate.

Un cleric iranian, din orașul sfânt Qom, susţine că cei care se vaccinează împotriva coronavirusului devin homosexuale, scrie The Jerusalem Post, citat de Aleph News.

Regimul iranian a executat între 4.000 și 6.000 de membri ai comunităţii LGBT începând de la Revoluția Islamică din 1979.

Citeste si Europarlamentar exclus pentru comentarii homofobe din Grupul Renew Europe, condus de Dacian Cioloș. Lituanianul i-a numit pe homosexuali „perverşi” şi „anormali”

„Cei care s-au vaccinat împotriva coronavirusului au devenit homosexuali”

Nu te apropia de cei care s-au vaccinat împotriva Covid-19. Au devenit homosexuali“, a scris Ayatolah Abbas Tabrizian, pe rețeaua socială Telegram. Acesta este urmărit de aproximativ 210.000 de fani pe contul său Telegram. Opiniile sale dispreţuitoare referitoare la medicina occidentală sunt celebre. Anul trecut, un video în care clericul arde Manualul de medicină al lui Harrison a făcut înconjurul internetului.

Ayatollahul, acuzat de faptul că încearcă să inducă teamă

Sheina Vojoudi, o disidentă iraniană, a reacționat la afirmaţiile homofobe ale clericului: „La fel ca alți clerici din regim, și Tabrizian raportează toate lipsurile la sexualitate. Clericii din Iran suferă de lipsa cunoștințelor și a umanității. De fapt, obiectivul său, prin răspândirea unor astfel de prostii, este să încerce să sperie oamenii (să nu se vaccineze – n.r) “.

Citeste si Vaccinul anticovid, paşaport pentru vacanţe în străinătate, spune Arafat

Ayatollah Tabrizian combină ignoranța științifică cu un apel la homofobie. El demonizează atât programul de vaccinare, cât și persoanele LGBT + fără să aibă dovezi, încercând să sperie publicul să nu se vaccineze împotriva Covid-19. Tipic pentru mulți lideri religioși și polici iranieni, afirmațiile sale sunt bizare, iraționale, au scopul de a ataca LGBT și pun prejudecățile teologice înainte cunoștințelor științifice“, spune și Peter Tatchell, militant pentru drepturile omului și LGBTQ+.

Sursa: RomaniaTV