joi 28 octombrie 1:47 AM

Abonare la google news

Cîţu: Joi suplimentăm bugetul pentru voucherele acordate celor vaccinați

Florin Cîțu a spus că joi urmează să fie aprobată în ședința de guvern suplimentarea bugetului pentru voucherele ce vor fi acordate persoanelor care se vaccinează.


„Am vorbit acum de acele vouchere pe care le-am introdus pentru cei care se vaccinează. Vreau să vă spun că bugetul, pentru că este finalizat….Va trebui să luăm încă o decizie printr-o hotărâre de guvern prin care să suplimentăm bugetul pentru acele vouchere. O facem azi sau mâine, azi nu mai avem când, dar mâine o şedinţă de guvern, să suplimentăm acel buget, mai sunt câteva bugete pe care trebuie să le suplimentăm”, a anunţat Florin Cîţu, miercuri, după vizita efectuată la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor.

Întrebat despre faptul că multe persoane care s-au vaccinat în această perioadă nu au primit voucherele anunţate de guvernanţi, el a spus: „Creşterea numărului de persoane vaccinate este un lucru bun, rezolvăm celelalte probleme, celelalte sincope. Dar faptul că oamenii se vaccinează e bine. Nu este suficient, trebuie să se vaccineze mai mulţi, dar să vedem acest trend de creştere a persoanelor vaccinate este un lucru foarte bun”.


Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat şi el că „urmează să se distribuie aceste vouchere”.

„S-a făcut suplimentarea bugetară de la Ministerul Sănătăţii, DSP-urile au fondurile necesare, vor fi alocate în perioada imediat următoare”, a precizat Gheorghiţă.

Prin actul normativ care reglementează acordarea voucherelor s-a stabilit că vor primi vouchere în valoare de 100 de lei persoanele care s-au vaccinat după data de 31 august 2021.

Citește și Florin Cîţu, despre obligativitatea certificatului verde la locul de muncă: „Era vorba de vizitatorii sau cei care vin din afara companiei, nu de angajaţi”

Citește și Florin Cîţu: „Nu se poate reface USL. Domnul Ciucă are mandat să negocieze cu USR. Eu sper să avem o discuţie bărbătească în cadru mai larg”

Romaniatv.net


Stirile.eu