joi 29 iulie 12:06 PM

Abonare la google news

Cîțu, despre ministerele care nu au cheltuit banii ceruți: Și la Transporturi sunt proiecte cu execuție aproape zero. Au o bilă neagră

Premierul Florin Cîțu a declarat, joi, că majoritatea ministerelor nu au o execuție bugetară bună. Premierul este nemulțumit de ministerele care au cerut bani la începutul anului, însă au proiecte pentru care execuția bugetară este aproape zero. Cîțu a aratat și spre ministerul Transporturilor, condus de Cătălin Drulă. 


„Sunt 38 de miliarde cerute de ministere la rectificare. Sunt solicitari exagerate pe toate ministerele. Noi vrem să reducem deficitul, nu să îl creștem. Dar vom aloca acolo unde sunt sigur că vor fi cheltuiți banii. Rectificarea pornește de la execuție, iar execuția cam pe toate ministerele este sub ce trebuia să fie la jumătatea anului.”, a declarat premierul, înainte de o discuție la ministerul Finanțelor, acolo unde Florin Cîțu este ministru interimar.

Acesta a preciat că va prezenta situația execuției bugetare și ca va trimite propunerea de rectifiare de la ministerul Finanțelor fiecărui ministru în parte.


„Voi prezenta situatia si vom trimite catre ministere propunerea ministerului Finanțelor. Nu sunt foarte multe ministere care au cheltuit banii.”

Întrebat despre proiectele trecute în buget, dar care au execuție aproape zero, premierul a răspuns: „Sunt proiecte de investiții. Sunt și la Transporturi câteva proiecte. Mă interesează să nu ne batem joc de banii românilor. Execuția proastă este ca și cum ne-am bate joc de banii românilor.”

Acesta i-a răspuns și vicepremierului Dan Barna, care a spus că „lucrurile arată bine” pentru ministerele USR PLUS în ceea ce privește execuția bugetară.

„Nu suntem în guvern să ne protejam colegii”, i-a transmis Cîțu.

De asemenea, întrebat dacă miniștrii care nu au cheltuit banii vor fi vizați de o remaniere, premierul a spus că „au o bilă neagră.”

„Au o bilă neagră dar nu înseamnă că vor avea o altă decizie. Vom vedea cum putem îmbunătății situația”, a mai declarat Florin Cîțu.

Acesta l-a criticat și pe ministrul Agriculturii Adrian Oros, despre care a spus că nu a scos din buget „programele aprobate de Dragnea”.

„La ministerul Agriculturii aș vrea să văd că programele aprobate de Dragnea nu mai rămân în buget. Aștept încă acest lucru. Sunt multe programe care nu dau rezultate”, spune Florin Cîțu.

Editor : R.K.


Digi24.ro


URMARESTE-NE PE FACEBOOK !